Video: Bram Moszkowicz legt uit waarom mondkapjesplicht juridisch lastig ligt

Video: Bram Moszkowicz legt uit waarom mondkapjesplicht juridisch lastig ligt

Het verplicht stellen van het dragen van mondkapjes in binnenruimtes heeft nogal wat voeten in aarde, stelde Mark Rutte dinsdag nog maar eens tijdens zijn persconferentie. Waarom ligt dit juridisch zo lastig? "In principe maak je dan een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer, artikel 10 van de Grondwet. Dat kun je niet zomaar doen met een noodverordening", stelt Bram Moszkowicz.

Noodtoestand?
De jurist vervolgt: "Er zijn ook deskundigen die zeggen dat we te maken hebben met een pandemie en dat dat betekent dat het een soort noodtoestand is. Dan zou je zo'n mondkapjesplicht daar onder kunnen scharen en dan zou er dus geen grondwetswijziging nodig zijn." Bekijk zijn hele uitleg in de uitzending van Shownieuws hieronder, dat gisteren met dit onderwerp begon.

Video: Bram Moszkowicz legt uit waarom <em>mondkapjesplicht</em> juridisch lastig ligt Het verplicht stellen van het dragen van mondkapjes in binnenruimtes heeft nogal wat voeten in aarde, stelde Mark Rutte dinsdag nog maar eens tijdens zijn persconferentie. Waarom ligt dit juridisch zo lastig? "In principe maak je dan een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer, artikel 10 van de Grondwet. Dat kun je niet zomaar doen met een noodverordening", stelt Bram Moszkowicz. Noodtoestand?De jurist vervolgt: "Er zijn ook deskundigen die zeggen dat we te maken hebben met een pandemie en dat dat betekent dat het een soort noodtoestand is. Dan zou je zo'n mondkapjesplicht daar onder kunnen scharen en dan zou er dus geen grondwetswijziging nodig zijn." Bekijk zijn hele uitleg in de uitzending van Shownieuws hieronder, dat gisteren met dit onderwerp begon. Bekijk ook Samenvatting persconferentie Mark Rutte en Hugo de Jonge (video) Bekijk deze video »
TV :
Video: Bram Moszkowicz legt uit waarom mondkapjesplicht juridisch lastig ligt


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Video: Bram Moszkowicz legt uit waarom mondkapjesplicht juridisch lastig ligt of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier