Zien: Dylan Groenewegen negen maanden geschorst na valpartij Fabio Jakobsen

Zien: Dylan Groenewegen negen maanden geschorst na valpartij Fabio Jakobsen

Nog altijd zijn het gruwelijke beelden: de keiharde valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen, begin augustus. De internationale wielerbond UCI heeft nu besloten dat Groenewegen negen maanden geschorst wordt en pas in mei 2021 weer mag fietsen.

Zien: <em>Dylan Groenewegen</em> negen maanden geschorst na valpartij <em>Fabio Jakobsen</em> Nog altijd zijn het gruwelijke beelden: de keiharde valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen, begin augustus. De internationale wielerbond UCI heeft nu besloten dat Groenewegen negen maanden geschorst wordt en pas in mei 2021 weer mag fietsen. Zwaarste strafHet is in de hele wielergeschiedenis de zwaarste straf die is uitgedeeld door de wielerunie na een valpartij. Groenewegen accepteert hem echter zonder klagen: hij heeft vlak na het incident in een interview met de NOS al laten weten veel spijt te hebben van zijn daad. Ook volgt hij het herstel van Jakobsen nog altijd op de voet. Bekijk de reportage van het NOS Jeugdjournaal over Dylan Groenewegen hierboven. Hieronder zie je de Instagram-post van Groenewegen, waarin hij reageert op zijn straf. View this post on Instagram A post shared by Dylan Groenewegen (@dylangroenewegen) Bekijk ook Wielerwereld boos op actie Dylan Groenewegen bij crash Fabio Jakobsen (video) Bekijk deze video » Zien: Dylan Groenewegen in tranen: ''Sorry voor mijn fout'' Bekijk deze video » Ploegleider Jumbo-Visma doet boetekleed aan: "Dylan wil graag contact met Fabio" (video) Bekijk deze video »
Wielrennen :
Zien: Dylan Groenewegen negen maanden geschorst na valpartij Fabio Jakobsen

Zwaarste straf
Het is in de hele wielergeschiedenis de zwaarste straf die is uitgedeeld door de wielerunie na een valpartij. Groenewegen accepteert hem echter zonder klagen: hij heeft vlak na het incident in een interview met de NOS al laten weten veel spijt te hebben van zijn daad. Ook volgt hij het herstel van Jakobsen nog altijd op de voet.

Bekijk de reportage van het NOS Jeugdjournaal over Dylan Groenewegen hierboven. Hieronder zie je de Instagram-post van Groenewegen, waarin hij reageert op zijn straf.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV