TERUGKIJKEN: Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel in zaak Nicky Verstappen

TERUGKIJKEN: Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel in zaak Nicky Verstappen

Vandaag heeft de rechter in Maastricht uitspraak gedaan in de zaak rond de verdwijning en dood van Nicky Verstappen. Het was de grote vraag van welke misdrijven de verdachte Jos B. schuldig zou worden bevonden. De rechter heeft Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar.

Waarvoor wordt Jos B. veroordeeld?
De rechter heeft vandaag uitgesproken dat Jos B. schuldig is aan seksueel misbruik en vrijheidsberoving. Maar de rechtbank acht niet bewezen dat B. van plan was om Verstappen te doden. Ook vindt de rechter B. volledig toerekeningsvatbaar, wat hem verantwoordelijk maakt voor zijn daden.

Dood Nicky Verstappen jarenlang een mysterie
Meer dan 20 jaar geleden verdween de toen 11-jarige Verstappen tijdens zijn verblijf op een jeugdkamp, een dag later werd zijn levenloze lichaam gevonden op de Brunssummerheide. Het Openbaar Ministerie verdacht Jos B. van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky, maar de verdachte beweert onschuldig te zijn. Wel zijn er DNA-sporen van B. gevonden op de kleding van Nicky, het was de vraag of dit voldoende zou zijn voor een veroordeling.

Bekijk de uitspraak van de rechter in de zaak rond de verdwijning en dood van Nicky Verstappen in de NOS-video hieronder.

TERUGKIJKEN: <em>Jos B.</em> veroordeeld tot 12,5 jaar cel in zaak Nicky Verstappen Vandaag heeft de rechter in Maastricht uitspraak gedaan in de zaak rond de verdwijning en dood van Nicky Verstappen. Het was de grote vraag van welke misdrijven de verdachte Jos B. schuldig zou worden bevonden. De rechter heeft Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Waarvoor wordt Jos B. veroordeeld?De rechter heeft vandaag uitgesproken dat Jos B. schuldig is aan seksueel misbruik en vrijheidsberoving. Maar de rechtbank acht niet bewezen dat B. van plan was om Verstappen te doden. Ook vindt de rechter B. volledig toerekeningsvatbaar, wat hem verantwoordelijk maakt voor zijn daden. Bekijk ook Peter R. de Vries over vonnis tegen Jos B.: "Waarheid komt niet boven water" (video) Bekijk deze video » Dood Nicky Verstappen jarenlang een mysterieMeer dan 20 jaar geleden verdween de toen 11-jarige Verstappen tijdens zijn verblijf op een jeugdkamp, een dag later werd zijn levenloze lichaam gevonden op de Brunssummerheide. Het Openbaar Ministerie verdacht Jos B. van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky, maar de verdachte beweert onschuldig te zijn. Wel zijn er DNA-sporen van B. gevonden op de kleding van Nicky, het was de vraag of dit voldoende zou zijn voor een veroordeling. Bekijk de uitspraak van de rechter in de zaak rond de verdwijning en dood van Nicky Verstappen in de NOS-video hieronder. Jos B.: "Ik heb geen enkele spijt dat ik in actie ben gekomen" (video) Bekijk deze video » Heeft Jos B. nog meer slachtoffers gemaakt? Verkrachtingszaak van 30 jaar geleden opnieuw bekeken Bekijk deze video »
Misdaad :
TERUGKIJKEN: Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel in zaak Nicky VerstappenPraat mee
Geef hieronder je commentaar op TERUGKIJKEN: Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel in zaak Nicky Verstappen of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen