Schaakgrootmeester Zhaoqin Peng over The Queen's Gambit: "Was ook nooit met jongens bezig"

Schaakgrootmeester Zhaoqin Peng over The Queen's Gambit: "Was ook nooit met jongens bezig"

Lees hier de Gids.tv-recensie van The Queen's Gambit.

De dramaserie The Queen's Gambit is een enorm succes op Netflix en het heeft schaken weer flink op de kaart gezet. De Nederlandse Zhaoqin Peng van Chinese afkomst is één van de veertig vrouwelijke schaakgrootmeesters in de wereld. Zij ziet raakvlakken tussen haar eigen leven en dat van Beth Harmon, het hoofdpersonage in de serie: "Ik was ook nooit met jongens bezig, want ik had daar gewon geen tijd voor. Ik moest meer oefenen."

Bekijk het interview met Zhaoqin Peng hieronder. The Queen's Gambit is exclusief te zien op Netflix.

Schaakgrootmeester Zhaoqin Peng over <em>The Queen's Gambit</em>: &quot;Was ook nooit met jongens bezig&quot; Lees hier de Gids.tv-recensie van The Queen's Gambit. De dramaserie The Queen's Gambit is een enorm succes op Netflix en het heeft schaken weer flink op de kaart gezet. De Nederlandse Zhaoqin Peng van Chinese afkomst is één van de veertig vrouwelijke schaakgrootmeesters in de wereld. Zij ziet raakvlakken tussen haar eigen leven en dat van Beth Harmon, het hoofdpersonage in de serie: "Ik was ook nooit met jongens bezig, want ik had daar gewon geen tijd voor. Ik moest meer oefenen." Bekijk het interview met Zhaoqin Peng hieronder. The Queen's Gambit is exclusief te zien op Netflix. Bekijk ook Talkshow M gemist? Tex de Wit over de hitserie 'The Queen's Gambit' Bekijk deze video » Talkshow M gemist? Nick Schilder over zijn liefde voor schaken Bekijk deze video » Queen's Gambit is must-see voor fashionliefhebbers: ''De styliste maakte er een meesterwerk van!'' (video) Bekijk deze video »
Serie :
Schaakgrootmeester Zhaoqin Peng over The Queen's Gambit: "Was ook nooit met jongens bezig"Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schaakgrootmeester Zhaoqin Peng over The Queen's Gambit: "Was ook nooit met jongens bezig" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier