Video: waarom zijn middelbare scholen coronahaarden?

Video: waarom zijn middelbare scholen coronahaarden?

Het aantal coronabesmettingen op middelbare scholen neemt toe, ondanks de strenge regels. Maar blijkbaar houdt niet iedereen zich daar even goed aan want sinds september stijgt het aantal besmettingen in plaats van dat het daalt. Dat ziet ook virus-deskundige Patricia Bruijning: "Op middelbare scholen lijkt het coronavirus nog niet zo goed onder controle."

'Niet altijd klachten'
Hoe komt dit? "We weten dat kinderen, als ze het virus hebben, lang niet altijd klachten hebben. Dan ga je natuurlijk ook niet in isolatie en houd je geen afstand. Dan zou je het virus makkelijk door kunnen geven zonder dat je het zelf in de gaten hebt", aldus Bruijning, die pleit voor sneltesten. Bekijk het fragment van Het Jeugdjournaal hieronder.

Video: waarom zijn middelbare scholen <em>coronahaarden</em>? Het aantal coronabesmettingen op middelbare scholen neemt toe, ondanks de strenge regels. Maar blijkbaar houdt niet iedereen zich daar even goed aan want sinds september stijgt het aantal besmettingen in plaats van dat het daalt. Dat ziet ook virus-deskundige Patricia Bruijning: "Op middelbare scholen lijkt het coronavirus nog niet zo goed onder controle." 'Niet altijd klachten'Hoe komt dit? "We weten dat kinderen, als ze het virus hebben, lang niet altijd klachten hebben. Dan ga je natuurlijk ook niet in isolatie en houd je geen afstand. Dan zou je het virus makkelijk door kunnen geven zonder dat je het zelf in de gaten hebt", aldus Bruijning, die pleit voor sneltesten. Bekijk het fragment van Het Jeugdjournaal hieronder. Bekijk ook Docent vertelt bij Op1 over corona op scholen: "Een enorm gedonder" (video) Bekijk deze video » Hugo de Jonge: "Verruiming maatregelen december op losse schroeven" (video) Bekijk deze video »
TV :
Video: waarom zijn middelbare scholen coronahaarden?Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Video: waarom zijn middelbare scholen coronahaarden? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier