Zembla over adoptiebedrog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over adoptiebedrog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over adoptiebedrog gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla besteedt voor de vierde keer aandacht aan misstanden rond adoptie in Nederland. Nu blijkt dat op verschillende ministeries de misstanden al jarenlang bekend waren. Zelfs al vanaf eind jaren 70. Baby farmsIn drie eerdere uitzendingen toonde Zembla aan dat op grote schaal adoptiepapieren zijn vervalst. Baby's werden uit ziekenhuizen geroofd en er bestonden 'baby farms', waar baby’s ten behoeve van adoptie op de wereld werden gezet. RechtszaakDilani Butink, die in 1992 geadopteerd werd vanuit Sri Lanka, spande begin dit jaar een rechtszaak tegen de staat aan. De adoptiepapieren van Butink zijn vervalst en ze weet niet wie haar echte biologische familie is. Niet 'verwijtbaar'Butink verwijt de staat niet te hebben ingegrepen. Maar ze verloor. Haar zaak is volgens de rechtbank verjaard. De rechter baseert haar oordeel onder meer op het feit dat het handelen van de staat niet 'verwijtbaar' zou zijn. Zembla zoekt uit hoe dat zit. Zembla: Dilani Butink teleurgesteld na verloren rechtszaak over adoptiefraude Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Zembla besteedt voor de vierde keer aandacht aan misstanden rond adoptie in Nederland. Nu blijkt dat op verschillende ministeries de misstanden al jarenlang bekend waren. Zelfs al vanaf eind jaren 70.

Baby farms
In drie eerdere uitzendingen toonde Zembla aan dat op grote schaal adoptiepapieren zijn vervalst. Baby's werden uit ziekenhuizen geroofd en er bestonden 'baby farms', waar baby’s ten behoeve van adoptie op de wereld werden gezet.

Rechtszaak
Dilani Butink, die in 1992 geadopteerd werd vanuit Sri Lanka, spande begin dit jaar een rechtszaak tegen de staat aan. De adoptiepapieren van Butink zijn vervalst en ze weet niet wie haar echte biologische familie is.

Niet 'verwijtbaar'
Butink verwijt de staat niet te hebben ingegrepen. Maar ze verloor. Haar zaak is volgens de rechtbank verjaard. De rechter baseert haar oordeel onder meer op het feit dat het handelen van de staat niet 'verwijtbaar' zou zijn. Zembla zoekt uit hoe dat zit.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over adoptiebedrog gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier