Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tussen Kunst en Kitsch is terug met een nieuw seizoen vol bijzondere ontdekkingen. Vele voorwerpen komen weer voorbij, sommige die vrijwel niets waard zijn maar ook zeer waardevolle objecten. Elke woensdag rond 20:30 uur op NPO 1. BoogpenduleIn de eerste aflevering wordt er getaxeerd in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Daar komt onder andere een boogpendule voorbij die is gemaakt in Frankrijk, maar in Nederland werd verkocht door geëmigreerde Italianen met een voornaam handelshuis van luxegoederen. LichtkastOok wordt een lichtkast gemaakt door Ber Mengels getaxeerd. Hij kwam uit een mijnwerkersgezin trok in 1950 van Limburg naar Den Haag. Daar werd hij vooral bekend als schilder van de nieuwe Haagse School. In de jaren zestig heeft hij geëxperimenteerd met bewegende kunst en lichtobjecten. Tussen Kunst En Kitsch Extra: Zilveren kroonluchter uit kostbaar poppenhuis Bekijk deze video » Tussen Kunst En Kitsch Extra: erotisch stuk voor in je mancave? (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Tussen Kunst en Kitsch is terug met een nieuw seizoen vol bijzondere ontdekkingen. Vele voorwerpen komen weer voorbij, sommige die vrijwel niets waard zijn maar ook zeer waardevolle objecten. Elke woensdag rond 20:30 uur op NPO 1.

Boogpendule
In de eerste aflevering wordt er getaxeerd in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Daar komt onder andere een boogpendule voorbij die is gemaakt in Frankrijk, maar in Nederland werd verkocht door geëmigreerde Italianen met een voornaam handelshuis van luxegoederen.

Lichtkast
Ook wordt een lichtkast gemaakt door Ber Mengels getaxeerd. Hij kwam uit een mijnwerkersgezin trok in 1950 van Limburg naar Den Haag. Daar werd hij vooral bekend als schilder van de nieuwe Haagse School. In de jaren zestig heeft hij geëxperimenteerd met bewegende kunst en lichtobjecten.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Tussen kunst en kitsch

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier