Op zoek naar de gemiddelde Nederlander gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Op zoek naar de gemiddelde Nederlander gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Op zoek naar de gemiddelde Nederlander gemist? Bekijk hier de hele uitzending Dankzij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten we alles over de gemiddelde Nederlander. Maar... we weten niet wie het is. In deze documentaire een zoektocht de gemiddelde Nederlander. MeetlatHet gemiddelde is misschien wel het belangrijkste cijfer ter wereld. Je komt het overal tegen. Het gemiddelde inkomen, het gemiddelde huis, het gemiddelde aantal rode bloedlichaampjes. Alles wordt langs de meetlat van het gemiddelde gelegd. Het gemiddelde geeft aan wat de norm is. Wat normaal is. OnbekendDe gemiddelde Nederlander is volkomen normaal en de reden dat dit zo'n ontzettend gaaf land is. Maar onbekend is wie het is, want niemand heeft ooit de moeite genomen om deze persoon op te sporen. Al was het maar om hem of haar te bedanken. Ene persoonDaarom heeft Albert Klein Haneveld besloten om die ene persoon te vinden die in alles precies gemiddeld is. Op basis van de cijfers van het CBS trekt Albert met cameravrouw Marjolijn Heijnen Nederland in om te achterhalen welke statistieken de Nederlandse identiteit bepalen. Buitenhof gemist? Bas Heijne over belemmeringen in geluksgevoelens Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Dankzij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten we alles over de gemiddelde Nederlander. Maar... we weten niet wie het is. In deze documentaire een zoektocht de gemiddelde Nederlander.

Meetlat
Het gemiddelde is misschien wel het belangrijkste cijfer ter wereld. Je komt het overal tegen. Het gemiddelde inkomen, het gemiddelde huis, het gemiddelde aantal rode bloedlichaampjes. Alles wordt langs de meetlat van het gemiddelde gelegd. Het gemiddelde geeft aan wat de norm is. Wat normaal is.

Onbekend
De gemiddelde Nederlander is volkomen normaal en de reden dat dit zo'n ontzettend gaaf land is. Maar onbekend is wie het is, want niemand heeft ooit de moeite genomen om deze persoon op te sporen. Al was het maar om hem of haar te bedanken.

Ene persoon
Daarom heeft Albert Klein Haneveld besloten om die ene persoon te vinden die in alles precies gemiddeld is. Op basis van de cijfers van het CBS trekt Albert met cameravrouw Marjolijn Heijnen Nederland in om te achterhalen welke statistieken de Nederlandse identiteit bepalen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Op zoek naar de gemiddelde Nederlander gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier