Docu I am Greta gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu I am Greta gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu I am Greta gemist? Bekijk hier de hele uitzending Greta Thunberg staakt voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Regisseur Nathan Grossman is erbij en legt alles vast: van haar prille, eenzame protest tot haar emotionele speech bij de VN in New York. BoegbeeldGreta Thunberg, een norskijkend 15-jarig meisje, staakte in 2018 voor het Zweedse parlementsgebouw voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Ze groeide uit tot het boegbeeld van de milieuactivisten, ondanks of dankzij het syndroom van Asperger. DepressieDrie jaar eerder raakt Greta in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed. EigenwijsMet het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen. VolhardingDankzij de unieke toegang van regisseur Nathan Grossman tot Thunbergs leven, is zijn film een intiem verhaal vol volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie. Een verhaal dat een climax vindt in de zeiltocht die haar naar de VN-conferentie in New York moet brengen. Ivanna van 13 zorgt voor grote verandering klimaat in Mexico (video) Bekijk deze video » Video: Greta Thunberg is 18 geworden, bekijk een overzicht van haar carrière tot nu toe Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Greta Thunberg staakt voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Regisseur Nathan Grossman is erbij en legt alles vast: van haar prille, eenzame protest tot haar emotionele speech bij de VN in New York.

Boegbeeld
Greta Thunberg, een norskijkend 15-jarig meisje, staakte in 2018 voor het Zweedse parlementsgebouw voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Ze groeide uit tot het boegbeeld van de milieuactivisten, ondanks of dankzij het syndroom van Asperger.

Depressie
Drie jaar eerder raakt Greta in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed.

Eigenwijs
Met het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen.

Volharding
Dankzij de unieke toegang van regisseur Nathan Grossman tot Thunbergs leven, is zijn film een intiem verhaal vol volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie. Een verhaal dat een climax vindt in de zeiltocht die haar naar de VN-conferentie in New York moet brengen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu I am Greta gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier