Argos Medialogica over wonderpillen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica over wonderpillen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica over wonderpillen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Argos Medialogica duikt deze week in de hydroxychloroquine-hype die ontstond tijdens de coronapandemie. Over hoe een niet-werkend medicijn met heftige bijwerkingen in de beeldvorming tot wondermiddel is gebombardeerd. MalariapillenIn het begin van de coronapandemie worden twee malariapillen gezien als hét middel tegen Covid-19: chloroquine en hydroxychloroquine. Wereldwijd presenteerden artsen en onderzoekers het stokoude medicijn als wondermiddel. SchadelijkIn Nederlandse ziekenhuizen is het op grote schaal ingezet en zijn er waarschijnlijk duizenden patiënten mee behandeld. Patiënten bleken niet beter te worden van het middel. Sterker nog, volgens onderzoekers is het voor een deel van de patiënten zelfs schadelijk geweest. OmstredenToch houdt het oude malariamiddel de gemoederen, nu een jaar nadat artsen in de ziekenhuizen stopten met voorschrijven, nog altijd bezig. Hoe kon een omstreden medicijn uitgroeien tot zo'n grote hype? Op1: Raphaël Duivenvoorden zag dat 'corona-medicijn' chloroquine veel schade aanricht Bekijk deze video » Video: wat doet remdesivir en waarom is er een tekort aan? Bekijk deze video » Bijzonder: Nieuw coronavaccin goedgekeurd (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Argos Medialogica duikt deze week in de hydroxychloroquine-hype die ontstond tijdens de coronapandemie. Over hoe een niet-werkend medicijn met heftige bijwerkingen in de beeldvorming tot wondermiddel is gebombardeerd.

Malariapillen
In het begin van de coronapandemie worden twee malariapillen gezien als hét middel tegen Covid-19: chloroquine en hydroxychloroquine. Wereldwijd presenteerden artsen en onderzoekers het stokoude medicijn als wondermiddel.

Schadelijk
In Nederlandse ziekenhuizen is het op grote schaal ingezet en zijn er waarschijnlijk duizenden patiënten mee behandeld. Patiënten bleken niet beter te worden van het middel. Sterker nog, volgens onderzoekers is het voor een deel van de patiënten zelfs schadelijk geweest.

Omstreden
Toch houdt het oude malariamiddel de gemoederen, nu een jaar nadat artsen in de ziekenhuizen stopten met voorschrijven, nog altijd bezig. Hoe kon een omstreden medicijn uitgroeien tot zo'n grote hype?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Argos Medialogica over wonderpillen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier