EenVandaag: Route langs lijkenhuisjes biedt steun aan corona nabestaanden

EenVandaag: Route langs lijkenhuisjes biedt steun aan corona nabestaanden

Op veel begraafplaatsen vind je lijkenhuisjes. Vroeger werden daar mensen in 'bewaard' die stierven aan cholera. Nu is er in Groningen een expositie langs die huisjes, bedoeld als steun aan mensen die iemand verloren door corona. Volgens kunstenaar Gea Koopman is de dood de enige zekerheid in het leven en dus mobiliseert zij meerdere kunstenaren om een eigen invulling te geven aan het thema 'verlies en herdenken'.

Bekijk de video van EenVandaag hieronder.

<em>EenVandaag:</em> Route langs lijkenhuisjes biedt steun aan corona nabestaanden Op veel begraafplaatsen vind je lijkenhuisjes. Vroeger werden daar mensen in 'bewaard' die stierven aan cholera. Nu is er in Groningen een expositie langs die huisjes, bedoeld als steun aan mensen die iemand verloren door corona. Volgens kunstenaar Gea Koopman is de dood de enige zekerheid in het leven en dus mobiliseert zij meerdere kunstenaren om een eigen invulling te geven aan het thema 'verlies en herdenken'. Bekijk de video van EenVandaag hieronder. Bekijk ook EenVandaag: De traditionele camping moet plaats maken voor dure chalets Bekijk deze video » EenVandaag gemist? 16 versoepelde vakantiebestemmingen zitten niet te wachten op Nederland Bekijk deze video »
TV :
EenVandaag: Route langs lijkenhuisjes biedt steun aan corona nabestaanden


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op EenVandaag: Route langs lijkenhuisjes biedt steun aan corona nabestaanden of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV