2Doc: Voor jou wil ik zijn gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Voor jou wil ik zijn gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Voor jou wil ik zijn gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over mantelzorger Janine, die een bijzondere band heeft met haar verstandelijk beperkte broer. Corona zorgt voor een onverwachte verrassing. IntensiefJanine is één van de meer dan vier miljoen Nederlanders die structureel mantelzorg verlenen. In haar geval intensief en gecompliceerd. Albert-Jan leeft in zijn eigen wereld en kan niet praten. Daarom moet Janine regelmatig belangrijke beslissingen nemen zonder precies te weten wat er in hem omgaat. Dat maakt haar vaak onzeker, want hoe weet ze of ze het goed genoeg doet? OnrustigZij is voortaan degene die meegaat naar zijn behandelingen. Ingrepen die het beste zijn voor Albert-Jan, maar waar hij duidelijk onrustig van wordt. Janine worstelt zowel fysiek als mentaal met haar nieuwe rol, want hoe kan ze ervoor blijven zorgen dat ze - ondanks alles wat ze hem moet ‘aandoen’ - ook nog gewoon zijn lieve zus is? HumorJanine slaat zich er, samen met haar zusje Annette, moedig en met de nodige humor doorheen. Maar als het coronavirus Nederland bereikt en de woongroep van Albert-Jan wordt afgesloten van de buitenwereld, wordt het haar te veel. LockdownDe zussen kunnen niet meer bij hun broer op bezoek en zijn afhankelijk van de begeleiding om met hun broer te communiceren. Met Albert-Jan zelf gaat het tijdens de lockdown verrassend goed, wat weer nieuwe vragen oproept. Hoe hard heeft hij zijn zussen eigenlijk nodig? Scholier over mantelzorg voor ziek familielid: "Het kan best zwaar zijn" Bekijk deze video » Nieuwsuur: Inge nam dementerende moeder weken in huis uit angst voor coronavirus Bekijk deze video » Zien: Koningin Máxima in gesprek met mantelzorgers (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Documentaire over mantelzorger Janine, die een bijzondere band heeft met haar verstandelijk beperkte broer. Corona zorgt voor een onverwachte verrassing.

Intensief
Janine is één van de meer dan vier miljoen Nederlanders die structureel mantelzorg verlenen. In haar geval intensief en gecompliceerd. Albert-Jan leeft in zijn eigen wereld en kan niet praten. Daarom moet Janine regelmatig belangrijke beslissingen nemen zonder precies te weten wat er in hem omgaat. Dat maakt haar vaak onzeker, want hoe weet ze of ze het goed genoeg doet?

Onrustig
Zij is voortaan degene die meegaat naar zijn behandelingen. Ingrepen die het beste zijn voor Albert-Jan, maar waar hij duidelijk onrustig van wordt. Janine worstelt zowel fysiek als mentaal met haar nieuwe rol, want hoe kan ze ervoor blijven zorgen dat ze - ondanks alles wat ze hem moet ‘aandoen’ - ook nog gewoon zijn lieve zus is?

Humor
Janine slaat zich er, samen met haar zusje Annette, moedig en met de nodige humor doorheen. Maar als het coronavirus Nederland bereikt en de woongroep van Albert-Jan wordt afgesloten van de buitenwereld, wordt het haar te veel.

Lockdown
De zussen kunnen niet meer bij hun broer op bezoek en zijn afhankelijk van de begeleiding om met hun broer te communiceren. Met Albert-Jan zelf gaat het tijdens de lockdown verrassend goed, wat weer nieuwe vragen oproept. Hoe hard heeft hij zijn zussen eigenlijk nodig?


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: Voor jou wil ik zijn gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier