Docu Ella Fitzgerald - Just One of Those Things gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Ella Fitzgerald - Just One of Those Things gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Ella Fitzgerald - Just One of Those Things

Docu Ella Fitzgerald - Just One of Those Things gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over Ella Fitzgerald, die je meeneemt op de zes decennia durende, immer zinderende tournee van een gereserveerde vrouw die een muzikale legende werd. TalentenavondElla Fitzgerald is zeventien en leeft op straat als ze in 1934 meedoet aan een talentenavond in het Apollo Theater in Harlem, New York. ZingenZe wil het liefst dansen, maar na een spetterend optreden van twee danseressen besluit ze toch maar iets te zingen. Ze krijgt iedereen stil en binnen een paar maanden kan niemand meer om haar heen. ObstakelsVan een 'ugly old thing' naar de 'First Lady of Song' die meer dan 40 miljoen albums verkocht en dertien Grammy Awards won, heeft Ella Fitzgerald als zwarte vrouw in een zwaar gesegregeerd Amerika vele obstakels en vooroordelen moeten overwinnen. Mary J. Blige open in persoonlijke documentaire: "Daarom wilde ik dood op een moment" Bekijk deze video » Vandaag Prinses Diana's 60e verjaardag: bekijk de documentaire 'Diana' op Videoland Bekijk deze video » Bekijk de trailer van Heist: vanaf 14 juli te zien op Netflix Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Documentaire over Ella Fitzgerald, die je meeneemt op de zes decennia durende, immer zinderende tournee van een gereserveerde vrouw die een muzikale legende werd.

Talentenavond
Ella Fitzgerald is zeventien en leeft op straat als ze in 1934 meedoet aan een talentenavond in het Apollo Theater in Harlem, New York.

Zingen
Ze wil het liefst dansen, maar na een spetterend optreden van twee danseressen besluit ze toch maar iets te zingen. Ze krijgt iedereen stil en binnen een paar maanden kan niemand meer om haar heen.

Obstakels
Van een 'ugly old thing' naar de 'First Lady of Song' die meer dan 40 miljoen albums verkocht en dertien Grammy Awards won, heeft Ella Fitzgerald als zwarte vrouw in een zwaar gesegregeerd Amerika vele obstakels en vooroordelen moeten overwinnen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Ella Fitzgerald - Just One of Those Things gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier