Video: Dit is wat het Nederlandse koningshuis ons jaarlijks oplevert

Video: Dit is wat het Nederlandse koningshuis ons jaarlijks oplevert

Nog een paar dagen en dan is het Prinsjesdag, de dag waarop het kabinet de begroting voor het komende jaar openbaar maakt. Zoals altijd gaat er ook dit jaar veel interesse uit naar koopkracht en dan in het bijzonder die van het koningshuis. Hoeveel gaat de koning en zijn familie erop vooruit en wat levert het ons op?

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Dit is wat het <em>Nederlandse koningshuis</em> ons jaarlijks <em>oplevert</em> Nog een paar dagen en dan is het Prinsjesdag, de dag waarop het kabinet de begroting voor het komende jaar openbaar maakt. Zoals altijd gaat er ook dit jaar veel interesse uit naar koopkracht en dan in het bijzonder die van het koningshuis. Hoeveel gaat de koning en zijn familie erop vooruit en wat levert het ons op? Tekst gaat verder onder de video. Wat levert ons koningshuis op?Vele zien het koningshuis als een investering die zich terugbetaald, maar er zijn ook genoeg mensen die helemaal niets hebben met de monarchie in Nederland. In totaal ontvingen de royals dit jaar twee miljoen euro aan uitkeringen, daar komen nog de kosten voor huisvestiging en personeel bij. In totaal komen de kosten uit op een bedrag rond de 60 miljoen euro. De monarchiebonus ligt een stuk hoger, rond de vier à vijf miljard euro. Bekijk het fragment uit RTL Z hierboven. Bekijk ook Video: koeien verdringen zich om bij Máxima in de buurt te komen, in Salland (Overijssel) Bekijk deze video » Prinsjesdag 2021: "Opnieuw geen balkonscène en rijtoer met de Glazen Koets" Bekijk deze video » Patrick Laureij in Dit Was Het Nieuws: 'Koning grapte dat hij me het paleis uit zou zetten' Bekijk deze video »
Royals :
Video: Dit is wat het Nederlandse koningshuis ons jaarlijks oplevert

Wat levert ons koningshuis op?
Vele zien het koningshuis als een investering die zich terugbetaald, maar er zijn ook genoeg mensen die helemaal niets hebben met de monarchie in Nederland. In totaal ontvingen de royals dit jaar twee miljoen euro aan uitkeringen, daar komen nog de kosten voor huisvestiging en personeel bij. In totaal komen de kosten uit op een bedrag rond de 60 miljoen euro. De monarchiebonus ligt een stuk hoger, rond de vier à vijf miljard euro.

Bekijk het fragment uit RTL Z hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Video: Dit is wat het Nederlandse koningshuis ons jaarlijks oplevert of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV