Zembla over macht van supermarkten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over macht van supermarkten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over macht van supermarkten gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het vierde en laatste deel van Zembla's serie over de uitgeputte bodem, onderzoekt het programma de rol en verantwoordelijkheid van de supermarkten. Eerlijke prijsOns eten is spotgoedkoop. Fijn voor de consument, maar betalen we wel een eerlijke prijs voor ons eten? KlemBoeren verdienen nauwelijks nog aan de productie van voedsel. Ze zitten klem in een systeem van bodemprijzen en steeds hogere opbrengsten per hectare. Daardoor zijn ze onvoldoende in staat te verduurzamen. KunstmestOndertussen raakt de bodem uitgeput door overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en de biodiversiteit neemt in razend tempo af. Zembla onderzoekt de rol en de verantwoordelijkheid van de supermarkten. Boer zoekt vrouw: dit is Hilda uit Terschelling Bekijk deze video » Boer Gerben uit Boer zoekt vrouw: "Ik hoop op leuke stoere meid die mij goed kan begrijpen" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het vierde en laatste deel van Zembla's serie over de uitgeputte bodem, onderzoekt het programma de rol en verantwoordelijkheid van de supermarkten.

Eerlijke prijs
Ons eten is spotgoedkoop. Fijn voor de consument, maar betalen we wel een eerlijke prijs voor ons eten?

Klem
Boeren verdienen nauwelijks nog aan de productie van voedsel. Ze zitten klem in een systeem van bodemprijzen en steeds hogere opbrengsten per hectare. Daardoor zijn ze onvoldoende in staat te verduurzamen.

Kunstmest
Ondertussen raakt de bodem uitgeput door overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en de biodiversiteit neemt in razend tempo af. Zembla onderzoekt de rol en de verantwoordelijkheid van de supermarkten.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over macht van supermarkten gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV