Andere Tijden over woningmarkt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over woningmarkt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over woningmarkt gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden is terug met een nieuw seizoen. Elke woensdag om 22:20 uur wordt een nieuwsgebeurtenis of ontwikkeling uit het verleden uitgelicht. Nieuwe feitenVaak is er een relatie met de actualiteit en zijn het opmerkelijke en onbekende verhalen die verteld worden. Andere Tijden gaat op zoek naar nieuwe feiten en naar nooit eerder in Nederland vertoonde beelden. KrottenkoningAndere Tijden duikt deze week in de woningmarkt. Momenteel storten speculaneten zich al enkele jaren massaal op de Nederlandse woningmarkt. In de jaren 70 was er de beruchte 'krottenkoning' Fennis, die duizenden huurwoningen opkoopt in de oude wijken van Rotterdam. Bewoners betalen huur aan een van de vele ondernemingen van Fennis, maar de woningen zelf worden sterk verwaarloosd. FaillissementNa jaren van bewonersacties, huurstakingen, rechtszaken en dwangbevelen ziet Fennis zich door een faillissement genoodzaakt zijn woningbezit aan de gemeente te verkopen om zijn miljoenenschuld aan hypotheekbanken en de gemeente Rotterdam deels in te lossen. Zelf vertrekt hij naar het buitenland. RTL Z gemist? Blijven bouwen gaat krapte op woningmarkt niet oplossen Bekijk deze video » Jesse Klaver haalt uit naar Wybren van Haga: "Huisjesmelker, ga rustig zitten!" Bekijk deze video » Video: grote problemen op de huizenmarkt zorgen voor minder jongeren in dorpen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Andere Tijden is terug met een nieuw seizoen. Elke woensdag om 22:20 uur wordt een nieuwsgebeurtenis of ontwikkeling uit het verleden uitgelicht.

Nieuwe feiten
Vaak is er een relatie met de actualiteit en zijn het opmerkelijke en onbekende verhalen die verteld worden. Andere Tijden gaat op zoek naar nieuwe feiten en naar nooit eerder in Nederland vertoonde beelden.

Krottenkoning
Andere Tijden duikt deze week in de woningmarkt. Momenteel storten speculaneten zich al enkele jaren massaal op de Nederlandse woningmarkt. In de jaren 70 was er de beruchte 'krottenkoning' Fennis, die duizenden huurwoningen opkoopt in de oude wijken van Rotterdam. Bewoners betalen huur aan een van de vele ondernemingen van Fennis, maar de woningen zelf worden sterk verwaarloosd.

Faillissement
Na jaren van bewonersacties, huurstakingen, rechtszaken en dwangbevelen ziet Fennis zich door een faillissement genoodzaakt zijn woningbezit aan de gemeente te verkopen om zijn miljoenenschuld aan hypotheekbanken en de gemeente Rotterdam deels in te lossen. Zelf vertrekt hij naar het buitenland.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over woningmarkt gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV