Raisa Blommestijn bij Jinek: "1,8 miljoen ongevaccineerden worden als schuldigen voor zorgprobleem aangewezen"

Raisa Blommestijn bij Jinek: "1,8 miljoen ongevaccineerden worden als schuldigen voor zorgprobleem aangewezen"

Rechtsfilosofe Raisa Blommestijn komt op voor de niet-gevaccineerden en ligt niet helemaal op een lijn met Ernst Kuipers, die juist meer vaccinaties wil om daarmee het stijgende aantal IC-opnames een halt toe te roepen. Blommestijn: "Een groep mensen, 1,8 miljoen, wordt aangewezen als de schuldigen dat de zorg het straks niet meer aankan."

Stigmatisering?
Is dat niet ook een beetje een logische conclusie dan, aangezien het een tot het ander leidt? Ze vindt dat er sprake is van stigmatisering, waar Kuipers het dan weer volledig mee oneens is: "Totaal niet." Opiniepeiler Gijs Rademaker, ook aanwezig in de studio van Jinek, denkt echter dat ze het sentiment in de samenleving wel goed samenvat.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 26 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Raisa Blommestijn bij <em>Jinek</em>: &quot;1,8 miljoen ongevaccineerden worden als schuldigen voor zorgprobleem aangewezen&quot; Rechtsfilosofe Raisa Blommestijn komt op voor de niet-gevaccineerden en ligt niet helemaal op een lijn met Ernst Kuipers, die juist meer vaccinaties wil om daarmee het stijgende aantal IC-opnames een halt toe te roepen. Blommestijn: "Een groep mensen, 1,8 miljoen, wordt aangewezen als de schuldigen dat de zorg het straks niet meer aankan." Stigmatisering?Is dat niet ook een beetje een logische conclusie dan, aangezien het een tot het ander leidt? Ze vindt dat er sprake is van stigmatisering, waar Kuipers het dan weer volledig mee oneens is: "Totaal niet." Opiniepeiler Gijs Rademaker, ook aanwezig in de studio van Jinek, denkt echter dat ze het sentiment in de samenleving wel goed samenvat. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 26 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Raisa Blommestijn bij Jinek: "1,8 miljoen ongevaccineerden worden als schuldigen voor zorgprobleem aangewezen"


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Raisa Blommestijn bij Jinek: "1,8 miljoen ongevaccineerden worden als schuldigen voor zorgprobleem aangewezen" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV