Marc van Ranst stelt ons gerust over omikron-variant: "Weinig symptomen in Zuid-Afrika"

Marc van Ranst stelt ons gerust over omikron-variant: "Weinig symptomen in Zuid-Afrika"

De omikron-variant is de nieuwste mutatie van het coronavirus, die is opgedoken in Zuid-Afrika. Deze variant verspreidt zich ontzettend snel, maar de Vlaamse viroloog Marc van Ranst stelt ons bij Humberto enigszins gerust: volgens hem hebben patiënten in Zuid-Afrika "weinig symptomen" die bij het 'gewone' coronavirus horen.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van zondag 28 november. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

<em>Marc van Ranst</em> stelt ons gerust over <em>omikron-variant</em>: &quot;Weinig symptomen in Zuid-Afrika&quot; De omikron-variant is de nieuwste mutatie van het coronavirus, die is opgedoken in Zuid-Afrika. Deze variant verspreidt zich ontzettend snel, maar de Vlaamse viroloog Marc van Ranst stelt ons bij Humberto enigszins gerust: volgens hem hebben patiënten in Zuid-Afrika "weinig symptomen" die bij het 'gewone' coronavirus horen. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van zondag 28 november. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv. Jonge bevolkingBij deze uitspraak moet echter wel een grote kanttekening geplaatst worden. Van Ranst vertelt namelijk dat Zuid-Afrika een zeer jonge bevolking heeft, die niet te vergelijken is met de demografie in België of Nederland. Zoals bekend raken jongeren minder ziek van het virus en dus kan de omikron-variant in ons land tot hele andere toestanden leiden. We kunnen weinig anders doen dan kijken wat er gaat gebeuren. Bekijk het fragment uit Humberto hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Marc van Ranst stelt ons gerust over omikron-variant: "Weinig symptomen in Zuid-Afrika"

Jonge bevolking
Bij deze uitspraak moet echter wel een grote kanttekening geplaatst worden. Van Ranst vertelt namelijk dat Zuid-Afrika een zeer jonge bevolking heeft, die niet te vergelijken is met de demografie in België of Nederland. Zoals bekend raken jongeren minder ziek van het virus en dus kan de omikron-variant in ons land tot hele andere toestanden leiden. We kunnen weinig anders doen dan kijken wat er gaat gebeuren.

Bekijk het fragment uit Humberto hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Marc van Ranst stelt ons gerust over omikron-variant: "Weinig symptomen in Zuid-Afrika" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV