Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuwe reeks van Argos Medialogica, waarin het verschil tussen beeld en werkelijkheid wordt onderzocht. Elke zondag rond 22:10 uur op NPO 2. InvloedMedia dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe komt de publieke opinie tot stand? En welke invloed heeft deze op het handelen van bestuurders, journalisten en burgers? Dat probeert Medialogica in kaart te leggen. ChinaArgos laat deze week zien hoe de Chinese regering onze beeldvorming rond de Oeigoeren, de islamitische minderheid, probeert te beïnvloeden en hoe de lange arm van China reikt tot in Nederland. GenocideVolgens de Tweede Kamer maakt China zich schuldig aan genocide op de Oeigoeren, een islamitische minderheid. De Chinese regering zegt een strijd tegen extremisme te voeren, waarbij Oeigoeren worden bevrijd van de onderdrukking door het geloof. Sociale mediaMedialogica onderzoekt hoe de Chinese regering dit verhaal aan de wereld probeert te verkopen, gebruikmakend van sociale media en vloggers. BOOS gemist? Tim Hofman gaat verhaal halen bij Nike over dwangarbeid Oeigoeren Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond start een nieuwe reeks van Argos Medialogica, waarin het verschil tussen beeld en werkelijkheid wordt onderzocht. Elke zondag rond 22:10 uur op NPO 2.

Invloed
Media dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe komt de publieke opinie tot stand? En welke invloed heeft deze op het handelen van bestuurders, journalisten en burgers? Dat probeert Medialogica in kaart te leggen.

China
Argos laat deze week zien hoe de Chinese regering onze beeldvorming rond de Oeigoeren, de islamitische minderheid, probeert te beïnvloeden en hoe de lange arm van China reikt tot in Nederland.

Genocide
Volgens de Tweede Kamer maakt China zich schuldig aan genocide op de Oeigoeren, een islamitische minderheid. De Chinese regering zegt een strijd tegen extremisme te voeren, waarbij Oeigoeren worden bevrijd van de onderdrukking door het geloof.

Sociale media
Medialogica onderzoekt hoe de Chinese regering dit verhaal aan de wereld probeert te verkopen, gebruikmakend van sociale media en vloggers.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV