Zembla over Schiphol gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Schiphol gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Schiphol gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla onderzoekt deze week wat de luchtverontreiniging op Schiphol betekent voor de mensen die daar werken en of ze daartegen beschermd worden. ZorgenZo'n twintigduizend platformmedewerkers van Schiphol werken dag in dag uit in de uitlaatgassen van vliegtuigen en dieselvoertuigen. Het personeel maakt zich zorgen over de gezondheidsschade die de dampen kunnen veroorzaken. KankerEen van de medewerkers vertelt: "Ik ken medewerkers met longkanker, maagkanker, stembandkanker. Allemaal voordat ze de pensioenleeftijd bereikten." OnderzochtDe Tweede Kamer wil al jaren dat de gezondheid van het grondpersoneel wordt onderzocht, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Waarom niet? Video: Prins William start eigen "Ommetjes"-podcast om gezondheid te promoten Bekijk deze video » PLUS Kerstcommercial 2021: juf Mari wordt naar kerstdiner gelokt, op de tonen van Ilse DeLange Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Zembla onderzoekt deze week wat de luchtverontreiniging op Schiphol betekent voor de mensen die daar werken en of ze daartegen beschermd worden.

Zorgen
Zo'n twintigduizend platformmedewerkers van Schiphol werken dag in dag uit in de uitlaatgassen van vliegtuigen en dieselvoertuigen. Het personeel maakt zich zorgen over de gezondheidsschade die de dampen kunnen veroorzaken.

Kanker
Een van de medewerkers vertelt: "Ik ken medewerkers met longkanker, maagkanker, stembandkanker. Allemaal voordat ze de pensioenleeftijd bereikten."

Onderzocht
De Tweede Kamer wil al jaren dat de gezondheid van het grondpersoneel wordt onderzocht, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Waarom niet?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over Schiphol gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV