De Tranen van Tito gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Tranen van Tito gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Tranen van Tito gemist? Bekijk hier de hele uitzending Traumapsycholoog Iva Bicanic reist door het land van haar ouders, het voormalige Joegoslavië. Daar zoekt ze uit wat er nog over is van de broederschap uit de tijd van Tito, dé leider van Joegoslavië die het land bij elkaar hield. Elke zondag rond 20:20 uur op NPO 1. VreedzaamTito kreeg voor elkaar dat verschillende volkeren jarenlang vreedzaam samenleefden, ondanks verschillende talen en religies. Na zijn dood in 1980 ging het bergafwaarts met Joegoslavië en viel het land uiteen met een oorlog tot gevolg. ImpactDertig jaar later reist Iva Bicanic naar zeven landen van voormalig Joegoslavië: Kroatië, Slovenië, Servië, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina. Ze gaat op zoek naar de impact van de oorlog op deze landen. In elke aflevering bezoekt ze een ander land. Evgeniy Levchenko vertelt in Op1 over oorlog Rusland-Oekraïne: "13.000 mensen dood" Bekijk deze video » Op1: Mart de Kruif verwacht "buitengewoon bloedige" oorlog tussen Rusland en Oekraïne Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Traumapsycholoog Iva Bicanic reist door het land van haar ouders, het voormalige Joegoslavië. Daar zoekt ze uit wat er nog over is van de broederschap uit de tijd van Tito, dé leider van Joegoslavië die het land bij elkaar hield. Elke zondag rond 20:20 uur op NPO 1.

Vreedzaam
Tito kreeg voor elkaar dat verschillende volkeren jarenlang vreedzaam samenleefden, ondanks verschillende talen en religies. Na zijn dood in 1980 ging het bergafwaarts met Joegoslavië en viel het land uiteen met een oorlog tot gevolg.

Impact
Dertig jaar later reist Iva Bicanic naar zeven landen van voormalig Joegoslavië: Kroatië, Slovenië, Servië, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina. Ze gaat op zoek naar de impact van de oorlog op deze landen. In elke aflevering bezoekt ze een ander land.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV