Wat zijn de overeenkomsten tussen Thierry Baudet en Pim Fortuyn?

Wat zijn de overeenkomsten tussen Thierry Baudet en Pim Fortuyn?

Wat zijn de overeenkomsten tussen <em>Thierry Baudet</em> en Pim Fortuyn? Verslaggever Jaïr gaat in Jinek op bezoek bij oud-kamerlid Mat Herben. Herben was de woordvoerder, fractievoorzitter en politiek leider van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) na de dood van Fortuyn. Zijn er overeenkomsten aan te wijzen tussen Fortuyn en de nieuwe rechtse ster van nu, Thierry Baudet? Mensen worden boosVolgens Herben zijn die overeenkomsten er zeker. Vooral het feit dat Baudet 'aan de zittende macht knaagt' en dingen zegt die 'haaks staan' op wat veel mensen vinden zijn belangrijke parallellen tussen Baudet en Fortuyn. 'Dan worden mensen boos.' Dit gebeurde al bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van LPF in 2002, toen toeschouwers Fortuyn bekogelden met taarten. Werkt de woede tegen Thierry Baudet averechts? Bekijk deze video » Zorgelijke sfeerJaïr gaat ook op bezoek in de Tweede Kamer, waar hij politici aan de tand voelt over de sfeer rond Baudet. Die is volgens Jesse Klaver (GroenLinks) 'zorgelijk' en Lodewijk Asscher (PvdA) noemt bedreigingen naar politici 'levensgevaarlijk'. En hoe kijkt Thierry Baudet hier zelf naar? 'De afgelopen dagen waren voor mij zeer positief.' Robert Jensen reageert op verkiezingen: 'Demonisering Baudet moet stoppen' Bekijk deze video »
TV :
Wat zijn de overeenkomsten tussen Thierry Baudet en Pim Fortuyn?

Verslaggever Jaïr gaat in Jinek op bezoek bij oud-kamerlid Mat Herben. Herben was de woordvoerder, fractievoorzitter en politiek leider van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) na de dood van Fortuyn. Zijn er overeenkomsten aan te wijzen tussen Fortuyn en de nieuwe rechtse ster van nu, Thierry Baudet?

Mensen worden boos
Volgens Herben zijn die overeenkomsten er zeker. Vooral het feit dat Baudet 'aan de zittende macht knaagt' en dingen zegt die 'haaks staan' op wat veel mensen vinden zijn belangrijke parallellen tussen Baudet en Fortuyn. 'Dan worden mensen boos.' Dit gebeurde al bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van LPF in 2002, toen toeschouwers Fortuyn bekogelden met taarten.

Zorgelijke sfeer
Jaïr gaat ook op bezoek in de Tweede Kamer, waar hij politici aan de tand voelt over de sfeer rond Baudet. Die is volgens Jesse Klaver (GroenLinks) 'zorgelijk' en Lodewijk Asscher (PvdA) noemt bedreigingen naar politici 'levensgevaarlijk'. En hoe kijkt Thierry Baudet hier zelf naar? 'De afgelopen dagen waren voor mij zeer positief.'

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Wat zijn de overeenkomsten tussen Thierry Baudet en Pim Fortuyn? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV