Ze won twee Oscars en was een populaire Britse politica voor de Labour partij. Glenda Jackson is op 87-jarige leeftijd overleden.

Elizabeth R
Jackson verwierf bekendheid bij het grote publiek eind jaren 60, toen haar carrière echt begon te lopen. In 1971 won ze haar eerste Oscar voor 'Women in Love'. Daarna liepen de prijzen binnen voor de actrice. In 1979 acteerde ze in de BBC-serie Elizabeth R, waarin ze koningin Elizabeth I van Groot-Brittannië speelde. Hiervoor ontving ze twee Emmy awards. In 1972 werd ze opnieuw genomineerd voor een Oscar, ditmaal voor haar rol in Sunday Bloody Sunday. In 1974 won ze weer, met haar hoofdrol in A Touch of Class.

Politiek
Jackson was tijdens haar acteercarrière al jaren ook politiek actief voor de Britse Labour Party. In het begin van de jaren 90 verliet ze Hollywood om zich vol op haar politieke carrière te richten. Van 1992 tot 2015 zat ze in het Britse Lagerhuis. In de jaren 90 werkte ze voor het ministerie van Transport tijdens het premierschap van Tony Blair.

Reacties
Bekijk hieronder een selectie uit de reacties rond Glenda Jackson's dood op Twitter. Glenda Jackson stierf in haar huis in London na een kort ziekbed. Ze is 87 jaar geworden.

Bekijk hieronder een Brits nieuwsbericht over de dood van Glenda Jackson.

Nieuws