VPRO Zomergasten met Thomas Hertog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten met Thomas Hertog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten met Thomas Hertog gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Zomergasten, dat sinds dit jaar wordt gepresenteerd door Theo Maassen, is de Vlaamse kosmoloog en hoogleraar Thomas Hertog te gast. Alle fragmenten uit deze uitzending Theo Maassen ontvangt in eerste Zomergasten Thomas Hertog: ‘Is tijdreizen reële optie?’ Bekijk deze video » Theo Maassen wil het nú weten in Zomergasten van Thomas Hertog: ‘Zijn er aliens?’ Bekijk deze video » Zomergasten: Thomas Hertog werkte met beroemde wetenschapper Stephen Hawking Bekijk deze video » Magische open ruimteDe uit Leuven afkomstige Hertog laat de kijker met ruim vizier naar de toekomst kijken, naar mogelijke buitenaardse levensvormen en de intrede van artificiële intelligentie in de wetenschap. En naar de magische open ruimte waar wetenschap en kunst elkaar raken. Hij wil de kijker laten ervaren wat de wetenschap ons leert over de plek van de mens in dit immense universum. AlphaGoTheo Maassen interviewt Hertog over zijn werk en leven aan de hand van fragmenten uit onder meer de prijswinnende documentaire AlphaGo, waarin Lee Sedol, wereldkampioen in het bordspel Go, kansloos verslagen wordt door AlphaGo, een computerprogramma van Google Deepmind. De Zomergastenfilm die volgt is de Pakistaanse film The White Balloon uit 1995. Bekijk ook Zien: zo nam Janine Abbring afscheid van Zomergasten-kijker Bekijk deze video » Theo Maassen is nieuwe presentator van Zomergasten: veel enthousiaste reacties Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 23 juli 2023 om 23:21

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Zomergasten, dat sinds dit jaar wordt gepresenteerd door Theo Maassen, is de Vlaamse kosmoloog en hoogleraar Thomas Hertog te gast.

Magische open ruimte
De uit Leuven afkomstige Hertog laat de kijker met ruim vizier naar de toekomst kijken, naar mogelijke buitenaardse levensvormen en de intrede van artificiële intelligentie in de wetenschap. En naar de magische open ruimte waar wetenschap en kunst elkaar raken. Hij wil de kijker laten ervaren wat de wetenschap ons leert over de plek van de mens in dit immense universum.

AlphaGo
Theo Maassen interviewt Hertog over zijn werk en leven aan de hand van fragmenten uit onder meer de prijswinnende documentaire AlphaGo, waarin Lee Sedol, wereldkampioen in het bordspel Go, kansloos verslagen wordt door AlphaGo, een computerprogramma van Google Deepmind. De Zomergastenfilm die volgt is de Pakistaanse film The White Balloon uit 1995.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zomergasten

Actuele video's

Meer actuele video's