Ouderwets genieten! Het Sinterklaasjournaal begint, dit weten we tot nu toe

De eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal zit er weer op. Daarmee is ook de verhaallijn voor dit jaar bekend en het is weer een grote ramp! Het grote boek van Sinterklaas ligt namelijk nog in Spanje! De pieten zijn met Sinterklaas allang onderweg naar ons kikkerlandje. Hoe gaan ze dit ooit oplossen?

Tekst gaat verder hieronder.

Echt Gorinchems
De eerste aflevering stond vooral in het teken van Gorinchem. De Zuid-Hollandse stad is de place to be aankomende zaterdag tijdens de officiële intocht. Verslaggeefster Rachel komt er al snel achter hoe je Gorinchem goed uitspreekt en krijgt meerdere lessen over wat nu echt Gorinchems is. Daarnaast leren we ook dat Gorinchem een stroomboot heeft en die ligt op de plek waar de stoomboot moet aankomen. Grote problemen!

Tekst gaat verder hieronder.

BN'ers
Er zijn maar weinig programma's waarvoor BN'ers ja zeggen voor een paar minuten in beeld. Het Sinterklaasjournaal is het weer gelukt. Dionne Stax puzzelt graag en het Pietenhuis staat opeens op de set van Heel Holland Bakt. Kijk hieronder wie er nog meer in de eerste aflevering zat.

Diederik Gommers

André van Duin

Janny en Robert

Peter Heerschop

Wordt het Grote Boek van Sinterklaas nog gevonden? Het Sinterklaasjournaal met Diewertje Blok is elke werkdag te zien om 18:00 op NPO3. Je kunt alle afleveringen terugkijken via Gids.tv.