Waarom veroorzaakt de eikenprocessierups zoveel klachten?

Waarom veroorzaakt de eikenprocessierups zoveel klachten?

Waarom veroorzaakt de eikenprocessierups zoveel klachten? Elk jaar zijn er weer meer klachten over de eikenprocessierups. Het harige beestje vreet niet alleen bomen kaal, het veroorzaakt ook problemen bij mensen. Veelgehoorde klachten zijn jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Hiervoor hoef je niet eens in aanraking met de rups te komen: de haartjes verspreiden zich ook door de lucht. Wat is jeuk? Bekijk deze video » Boswachter bij Pauw: Ga niet zelf de eikenprocessierups opzuigen Bekijk deze video »
Nieuws :

Elk jaar zijn er weer meer klachten over de eikenprocessierups. Het harige beestje vreet niet alleen bomen kaal, het veroorzaakt ook problemen bij mensen. Veelgehoorde klachten zijn jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Hiervoor hoef je niet eens in aanraking met de rups te komen: de haartjes verspreiden zich ook door de lucht.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Waarom veroorzaakt de eikenprocessierups zoveel klachten? of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV