Maarten van der Weijden krijgt eigen standbeeld na Elfstedenzwemtocht

Maarten van der Weijden krijgt eigen standbeeld na Elfstedenzwemtocht

Maarten van der Weijden krijgt eigen standbeeld na Elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden is bezig aan de laatste kilometers van de Elfstedenzwemtocht 2019, maar een standbeeld heeft de zwemmer al. Vorig jaar besloot Jenno Terpstra samen met enkele anderen dat Van der Weijden wel een standbeeld verdiende. Maarten van der Weijden begonnen aan laatste 15 kilometer Elfstedenzwemtocht Bekijk deze video » BurdaardHet standbeeld staat bij de plaats Burdaard, de plek waar Van der Weijden vorig jaar na 163 kilometer zwemmen moest opgeven. Het beeldt een zwemmende Van der Weijden uit, in zijn typische borstcrawl-beweging. In die beweging wordt hij gedragen door handen, waarmee de makers willen uitstralen dat ook de geliefden van een kankerpatiënt diegene op handen dragen. Maarten van der Weijdens tweede poging om de Elfstedentocht zwemmend af te leggen is dit jaar uitgebreid te volgen op televisie en Gids.tv. De start op 21 juni in Leeuwarden wordt live uitgezonden bij NPO 1 en er zal een livestream op Gids.tv te zien zijn. Zus Etta moedigt Maarten van der Weijden aan. Einde Elfstedenzwemtocht in zicht. Bekijk deze video » Vrouw Maarten van der Weijden: "Hij voelt zich lekker en goed" Bekijk deze video » Maarten van der Weijden aangekomen in Dokkum Bekijk deze video »
Zwemmen :
Maarten van der Weijden krijgt eigen standbeeld na Elfstedenzwemtocht

Maarten van der Weijden is bezig aan de laatste kilometers van de Elfstedenzwemtocht 2019, maar een standbeeld heeft de zwemmer al. Vorig jaar besloot Jenno Terpstra samen met enkele anderen dat Van der Weijden wel een standbeeld verdiende.

Burdaard
Het standbeeld staat bij de plaats Burdaard, de plek waar Van der Weijden vorig jaar na 163 kilometer zwemmen moest opgeven. Het beeldt een zwemmende Van der Weijden uit, in zijn typische borstcrawl-beweging. In die beweging wordt hij gedragen door handen, waarmee de makers willen uitstralen dat ook de geliefden van een kankerpatiënt diegene op handen dragen.

Maarten van der Weijdens tweede poging om de Elfstedentocht zwemmend af te leggen is dit jaar uitgebreid te volgen op televisie en Gids.tv. De start op 21 juni in Leeuwarden wordt live uitgezonden bij NPO 1 en er zal een livestream op Gids.tv te zien zijn.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maarten van der Weijden krijgt eigen standbeeld na Elfstedenzwemtocht of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV