Koning Willem-Alexander oog in oog met woedende demonstranten in Den Haag

Koning Willem-Alexander oog in oog met woedende demonstranten in Den Haag

Vandaag werd het Museum Sophiahof, dat de geschiedenis van Nederlands-Indië verteld, in Den Haag geopend door koning Willem-Alexander, die daar oog in oog kwam te staan met woedende betogers. Ze eisen erkenning voor de verschrikkingen die hun voorouders uit Nederlands-Indië hebben moeten doorstaan.

Emoties
Bij de betogers, van wie velen zelf al aardig op leeftijd zijn, lopen de emoties hoog op terwijl ze hun verhaal doen aan koning Willem-Alexander. Ze vertellen hoe hun ouders (en soms zijzelf) opgesloten zaten in de Jappenkampen en daar te maken kregen met mensonterende omstandigheden, zoals een gebrek aan eten en het verrichten van zwaar werk. "Luister eens een keer naar ons," is de eis.

Bekijk het hele fragment hieronder.

Koning Willem-Alexander oog in oog met woedende demonstranten in Den Haag Vandaag werd het Museum Sophiahof, dat de geschiedenis van Nederlands-Indië verteld, in Den Haag geopend door koning Willem-Alexander, die daar oog in oog kwam te staan met woedende betogers. Ze eisen erkenning voor de verschrikkingen die hun voorouders uit Nederlands-Indië hebben moeten doorstaan. Willem-Alexander en Máxima in koets naar Royal Ascot Bekijk deze video » EmotiesBij de betogers, van wie velen zelf al aardig op leeftijd zijn, lopen de emoties hoog op terwijl ze hun verhaal doen aan koning Willem-Alexander. Ze vertellen hoe hun ouders (en soms zijzelf) opgesloten zaten in de Jappenkampen en daar te maken kregen met mensonterende omstandigheden, zoals een gebrek aan eten en het verrichten van zwaar werk. "Luister eens een keer naar ons," is de eis. Bekijk het hele fragment hieronder.
Royals :
Koning Willem-Alexander oog in oog met woedende demonstranten in Den Haag
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Koning Willem-Alexander oog in oog met woedende demonstranten in Den Haag of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV