Merel van Dongen over de finale: 'We willen Amerika ontregelen'

Merel van Dongen over de finale: 'We willen Amerika ontregelen'

Merel van Dongen over de finale: 'We willen Amerika ontregelen' Vanmiddag start om 17:00 uur de wedstrijd Nederland - Verenigde Staten. Merel van Dongen sprak met het AD over de aankomende WK-finale. Voetbal in Amerika,,Toen ik in Amerika ging trainen werd het duidelijk dat ik niet wist wat hard trainen was." De verdedigster vertelt dat de Amerikaanse teams fysiek gezien tot het gaatje worden gepusht. ,,Van jongs af aan wordt er al heel hard getraind en wordt er vooral erg fysiek gespeeld. Dat zie je vooral veel terug. Tactisch gezien zijn ze een stuk minder goed", aldus Van Dongen. Nederlands vrouwenvoetbalVan Dongen vertelt dat Nederland veel meer gericht is op tactisch voetbal. ,,Wat wij meekrijgen, bijvoorbeeld in het KNVB selectieteam is hoe je in verschillende opstellingen moet spelen en alle bijbehorende tactische adviezen." WK-finaleDe verdigster vertelt dat het een optie is om net als Amerika in de eerste twintig minuten van de wedstrijd over hun tegenstander te walsen. ,,We hebben gezien dat ze in de opbouw niet geheel zeker zijn. Het is ook een optie om wel hoog in te zetten. Op deze manier hopen we ze te ontregelen." Bekijk het hele interview hierboven. Hoe bereidt Daniëlle van de Donk zich voor op de WK finale? Bekijk deze video » WK Damesvoetbal: bekijk hoogtepunten Oranje Leeuwinnen tot nu toe Bekijk deze video »
Voetbal :
Merel van Dongen over de finale: 'We willen Amerika ontregelen'

Vanmiddag start om 17:00 uur de wedstrijd Nederland - Verenigde Staten. Merel van Dongen sprak met het AD over de aankomende WK-finale.

Voetbal in Amerika
,,Toen ik in Amerika ging trainen werd het duidelijk dat ik niet wist wat hard trainen was." De verdedigster vertelt dat de Amerikaanse teams fysiek gezien tot het gaatje worden gepusht. ,,Van jongs af aan wordt er al heel hard getraind en wordt er vooral erg fysiek gespeeld. Dat zie je vooral veel terug. Tactisch gezien zijn ze een stuk minder goed", aldus Van Dongen.

Nederlands vrouwenvoetbal
Van Dongen vertelt dat Nederland veel meer gericht is op tactisch voetbal. ,,Wat wij meekrijgen, bijvoorbeeld in het KNVB selectieteam is hoe je in verschillende opstellingen moet spelen en alle bijbehorende tactische adviezen."

WK-finale
De verdigster vertelt dat het een optie is om net als Amerika in de eerste twintig minuten van de wedstrijd over hun tegenstander te walsen. ,,We hebben gezien dat ze in de opbouw niet geheel zeker zijn. Het is ook een optie om wel hoog in te zetten. Op deze manier hopen we ze te ontregelen."

Bekijk het hele interview hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Merel van Dongen over de finale: 'We willen Amerika ontregelen' of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV