Heerlijke politieke comedy Vice donderdag te zien op Veronica

Heerlijke politieke comedy Vice donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Regisseur Adam McKay verdeeld het bioscoop- en Netflix-publiek onlangs nog met zijn op de klimaatcrisis geïnspireerde satire Don't Look Up. McKay staat bekend om films die een serieus probleem op luchtige wijze behandelen, maar wel een duidelijk standpunt innemen. Zo ook de politieke satire Vice, donderdag te zien op Veronica. Je kunt Vice streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Vice vertelt het waargebeurde verhaal van de doorgewinterde Amerikaanse politicus Dick Cheney. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste vicepresidenten uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. Cheney diende onder George W. Bush als vicepresident en was berucht om zijn omstreden standpunten; hij was een voorstander van de 'War on Terror' en de oorlog in Irak, wat hem niet geliefd maakte.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Hoewel je zou kunnen beargumenteren dat Vice ietwat overschat werd (de film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties), valt de monumentale prestatie van Christian Bale in de hoofdrol niet te ontkennen. Hij kruipt - met behulp van uitstekende make-up - volledig in de huid van Cheney en werkt als een magneet op de kijker. De rest van de cast is overigens ook uitstekend en we krijgen een mooi inzicht in de politieke spelletjes die in Amerika ook op het hoogste niveau worden gespeeld. Een boeiende en vermakelijke film, maar ietwat onevenwichtig.

Cast
Naast Christian Bale (Ford v Ferrari) en Amy Adams (Arrival) zijn ook Steve Carell (Beautiful Boy), Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en Tyler Perry (Don't Look Up) te zien in Vice. Deze film is geregisseerd door Adam McKay (The Big Short).

Vice (2018) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is donderdag 21 april om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: biografie, comedy, drama. Speelduur: 132 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV