In november zullen de temperaturen langzaam weer gaan zakken en dat betekent dat de dekentjes weer uit de kast getrokken kunnen worden om weer wat avondjes op de bank voor de televisie te verblijven. De streamingdiensten maken dat wat makkelijker door met veel nieuwe titels te komen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in november 2023.

12 kijktips van Gids.tv

Voleuses [Wingwomen] (1 november)

Netflix (film)

Mélanie Laurent, Manon Bresch en Adèle Exarchopoulos in 'Wingwomen'. Bron: Netflix
De jeugdvriendinnen Alex en Carole zijn samen werkzaam in de misdaad. Om een schilderij uit het Louvre te stellen, hebben ze hulp nodig van de wapenhandelaar Clarence, die achterna gezeten wordt door een drugskartel, en de bokser Sam. Ze nemen het op tegen de speciale eenheden en komen erachter dat hun onderlinge relatie nooit meer dezelfde zal zijn. Lees hier waar je vanaf 1 november Wingwomen kunt kijken.

All the Light We Cannot See (2 november)

Netflix (serie, bingen)

Aria Mia Loberti in 'All the Light We Cannot See'. Bron: Netflix
Het bijzondere verhaal van Marie-Laure, een blinde tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wiens paden elkaar kruisen in bezet Frankrijk terwijl ze beiden proberen de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog te overleven. Bekijk hier waar je vanaf 2 november All the Light We Cannot See kunt streamen.

FERRY: de serie (3 november)

Netflix (serie, bingen)

Frank Lammers en Yannick van de Velden in 'FERRY: de serie'. Bron: Netflix
Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan de grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren. Bekijk hier waar je vanaf 3 november FERRY: de serie kunt streamen.

Nyad (3 november)

Netflix (film)

Anette Benning in 'Nyad'. Bron: Netflix
De 60-jarige Diana Nyad blijft gefrustreerd over de manier waarop ze haar zwemcarrière de rug heeft toegekeerd. Nadat ze 30 jaar eerder de marathon niet heeft kunnen volbrengen, begint ze opnieuw te trainen. Haar doel is de eerste persoon te zijn die zonder haaienkooi van Cuba naar de Verenigde Staten zwemt. Steun krijgt ze van haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll, die er wel haar bedenkingen bij heeft. De zeevaarder John Bartlett helpt haar de gebieden, die door haaien vergeven zijn, te overbruggen. Lees hier waar je Nyad kunt kijken.

Robbie Williams (8 november)

Netflix (docuserie, bingen)

Robbie Williams in archiefbeelden van de docuserie 'Robbie Williams'. Bron: Netflix
De documentaireserie beslaat dertig jaar, en beslaat honderden uren aan intieme, nooit eerder vertoonde persoonlijke archieven. Er wordt aandacht besteed aan zowel de hoogte- als de dieptepunten, die alle in de schijnwerpers stonden. Hoe ging en gaat Williams om met de media tijdens zijn carrière? Verslaving, professionele en persoonlijke breuken, herenigingen, herstel en de impact die dit alles heeft gehad op de geestelijke gezondheid van de artiest: het komt allemaal aan bod. Bekijk hier waar je vanaf 8 november Robbie Williams kunt streamen.

The Killer (10 november)

Netflix (film)

Michael Fassbender in 'The Killer'. Bron: Netflix
Een eenzame man is werkzaam als huurmoordenaar. Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen. Lees hier waar je The Killer kunt kijken.

The Crown, S6 (16 november)

Netflix (serie, première)

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

Het eerste deel van de serie, bestaande uit vier afleveringen, is nu te zien. De laatste zes afleveringen verschijnen op 14 december.

Rustin (17 november)

Netflix (film)

Colman Domingo in 'Rustin'. Bron: Netflix
De homoseksuele, Afro-Amerikaanse Bayard Rustin wijdt zijn leven aan het implementeren van de rassengelijkheid. Rustin is dan ook de drijvende kracht achter de mars naar Washington in het jaar 1963 die van grote betekenis blijkt voor de burgerrechtenbeweging. Jaren later wordt Rustin ook activist voor de LGBTQ+ beweging en brengt hij de pandemie omtrent hiv en aids onder de aandacht. Lees hier waar je vanaf 17 november Rustin kunt kijken.

Scott Pilgrim Takes Off (17 november)

Netflix (serie, bingen)

Scott Pilgrim en Ramona Flowers in 'Scott Pilgrim Takes Off'. Bron: Netflix
De 23-jarige Scott Pilgrim speelt in de band Sex Bob-Omb met zijn vrienden Stephen Stills en Kim Pine. Hoewel hij een muzikant is zonder motivatie, is Scott vastbesloten om een wedstrijd te winnen die hem een platencontract kan opleveren. Zijn doel wordt bemoeilijkt wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet: Ramona Flowers. Nadat ze elkaar leren kennen, ontdekt Scott dat ze zeven kwaadaardige exen heeft die hij moet verslaan om met haar uit te kunnen gaan. Bekijk hier waar je vanaf 17 november Scott Pilgrim Takes Off kunt streamen.

Leo (22 november)

Netflix (film)

Adam Sandler als Leo in de animatiefilm 'Leo'. Bron: Netflix
De vermoeide 74-jarige hagedis Leo zit al tientallen jaren vast in hetzelfde klaslokaal in Florida met een schildpad. Als Leo hoort dat hij nog maar één jaar te leven heeft, is hij van plan te ontsnappen om het leven buiten het klaslokaal te ervaren. In plaats daarvan raakt hij verstrikt in de problemen van zijn angstige leerlingen, waaronder een gemene invaldocent. Voor Leo wordt het uiteindelijk de vreemdste maar meest lonende loodjeslijst ooit. Lees hier waar je vanaf 22 november Leo kunt kijken.

Squid Game: The Challenge (22 november)

Netflix (realityserie, bingen)

Deelnemers aan The Challenge. Bron: Netflix
456 echte spelers doen mee aan het spel en streven naar een levensveranderende beloning van $ 4,56 miljoen. Terwijl ze strijden in een reeks spellen, die zijn geïnspireerd op de originele show – plus verrassende nieuwe toevoegingen – worden hun strategieën, allianties en karakter op de proef gesteld terwijl concurrenten om hen heen worden uitgeschakeld. Bekijk hier waar je vanaf 22 november Squid Game: The Challenge kunt streamen.

Obliterated (30 november)

Netflix (serie, bingen)

Terrence Terrell, C. Thomas Howell en Nick Zano in 'Obliterated'. Bron: Netflix
Een eliteteam van de Special Forces verijdelt een dodelijke dreiging voor Las Vegas. Nadat ze hun geslaagde missie groots gevierd hebben met veel drank, drugs en seks, ontdekt het team dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep was. Het nu dronken team moet door hun beperkingen heen vechten, hun persoonlijke problemen overwinnen, de echte bom vinden en de wereld zien te redden. Bekijk hier waar je vanaf 30 november Obliterated kunt streamen.

Verder op Netflix