December is de laatste maand van het jaar: Sinterklaas, kerstfeest, oud en nieuw, lekker eten, koude temperaturen, sneeuw, open haarden, dekentjes op de bank en de streamingdiensten die hun beste titels uit de kast halen om ons de koude dagen door te helpen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in december 2023.

10 kijktips van Gids.tv

Spider-Man: Across the Spider-Verse (1 december)

Netflix (film)

Bron: Sony Pictures
Miles Morales katapulteert door het Multiversum, waar hij een team van Spider-People tegenkomt dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging moeten omgaan, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn. Lees hier waar je Spider-Man: Across the Spider-Verse kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Sweet Home [Seuwiteu Hom], S2 (1 december)

Netflix (serie, bingen)

Cha Hyun-su, een teruggetrokken middelbare scholier die na een persoonlijke tragedie verhuist naar een nieuw appartementencomplex genaamd Green Home, wordt geconfronteerd met een reeks levens veranderende situaties die hem naar een onbekende wereld brengen, een wereld waar veel dood en verderf is. Mensen veranderen in woeste monsters en zaaien overal terreur. Cha Hyun-su en zijn nieuwe buren moeten vechten voor hun leven, en om hun menselijkheid te behouden. Bekijk hier waar je Sweet Home kunt streamen.

World War II from the Frontlines (7 december)

Netflix (docuserie, bingen)

Archiefmateriaal van de landing op Normandië uit 'World War II from the Frontlines'. Bron: Netflix
Deze documentaireserie brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen en meningen van alle kanten van de oorlog. Het laat de grootste kantelpunten van de oorlog zien en geeft een uniek beeld van de belangrijkste slagen. Lees hier waar je World War II from the Frontlines kunt kijken.

Leave The World Behind (8 december)

Netflix (film)

Ethan Hawke, Julia Roberts, Farrah Mackenzie en Mahershala Ali in 'Leave the World Behind'. Bron: Netflix
Amanda en Clay trekken op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen er voor even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met hun kinderen tijd doorbrengen. Op een avond keren de eigenaars van de woning Ruth en G.H. ontzet terug uit Manhattan waar een black-out heerste. Ook ter plekke lijkt de stroom uitgevallen. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en iedereen ontdekt elkaars ware aard. Lees hier waar je vanaf 8 december Leave The World Behind kunt kijken.

The Crown, S6 (14 december)

Netflix (serie, finale)

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

De eerste vier afleveringen staan al online. Deze seizoens- en seriefinale bestaat uit zes afleveringen.

Chicken Run: Dawn of the Nuggets (15 december)

Netflix (film)

Screencap uit trailer van 'Chicken Run: Dawn of the Nuggets" Bron: Netflix
Een nieuw avontuur en vervolg op Chicken Run uit 2000. Ginger is ontsnapt aan de boerderij van Mrs. Tweedy en heeft eindelijk haar grote droom gevonden: een vredig eiland voor de hele kudde kippen, ver van de gevaren van de mensenwereld. Wanneer zij en Rocky een klein meisje genaamd Molly uitbroeden, lijkt Gingers gelukkig einde compleet. Maar op het vasteland wordt de hele kippensoort geconfronteerd met een nieuwe, afschuwelijke bedreiging. Om dit tegen te gaan zetten Ginger en de andere kippen vrienden hun eigen zwaarbevochten vrijheid op het spel. Lees hier waar je vanaf 15 december Chicken Run: Dawn of the Nuggets kunt kijken.

Maestro (20 december)

Netflix (film)

Bradley Cooper als Leonard Bernstein in 'Maestro'. Bron: Netflix
De legendarische Broadway componist Leonard Bernstein, het best bekend voor zijn werk in West Side Story, ontmoet Felicia op een feest in het jaar 1946. Hun liefdesparcours wordt gedurende 30 jaar gevolgd en ook zijn professionele leven wordt onder de loep genomen. Uit hun huwelijk onstaan de kinderen Jamie, Alexander en Nina. Lees hier waar je Maestro kunt kijken.

Rebel Moon: A Child of Fire (22 december)

Netflix (film)

Sofia Boutella in 'Rebel Moon: A Child of Fire'. Bron: Netflix
Een vredige kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door een tiran, Balisarius genaamd, aangestuurd leger. De wanhopige burgers doen vervolgens een beroep op een jonge vrouw met een mysterieus verleden. Zij krijgt de taak om op zoek te gaan naar krijgers van nabijgelegen planeten die hen zouden kunnen helpen tegen deze dreiging. Lees hier waar je vanaf 22 december Rebel Moon: A Child of Fire kunt kijken.

Het tweede deel van Rebel Moon, getiteld Rebel Moon: The Scargiver, is op 19 april 2024 te zien op Netflix.

Top Gun: Maverick (22 december)

Netflix (film)

Bron: Paramount Pictures
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Top Gun: Maverick.

Berlin (29 december)

Netflix (serie, bingen)

Pedro Alonso e.a. in 'Berlin'. Bron: Netflix
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Bekijk hier waar je vanaf 29 december Berlin kunt streamen.

Verder op Netflix

Naast Fast & Furious worden ook 2 Fast 2 Furious, The Fate of the Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 en Furious 7 toegevoegd aan het aanbod.

Naast de eerste film Taken is ook Taken 2 en Taken 3 vanaf 15 december te streamen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.