Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw te streamen (19-21 januari)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw te streamen (19-21 januari)
Met onder meer True Detective en American Nightmare

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

True Detective: Night Country (16 januari)

HBO Max (serie, première)

Jodie Foster en Kali Reis in 'True Detective: Night Country'. Bron: HBO Max
Wanneer de lange en donkere winter aanbreekt in Ennis, Alaska, verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen spoorloos. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro de duisternis die ze in zich dragen onder ogen zien en graven in de spookachtige waarheden die verborgen liggen onder het eeuwige ijs. Bekijk hier waar je vanaf 15 januari True Detective: Night Country kunt streamen.

Lees hier onze review van True Detective: Night Country, beoordeeld door Gids.tv met ★★★★½.

No Hard Feelings (18 januari)

Netflix (film)

Jennifer Lawrence als Maddie in 'No Hard Feelings'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Lees hier waar je No Hard Feelings kunt kijken.

Lees ook onze review van No Hard Feelings, beoordeeld door Gids.tv met ★★½.

American Nightmare (18 januari)

Netflix (docuserie, bingen)

In maart 2015 belt een man 112 en vertelt dat in de afgelopen nacht zijn vriendin is ontvoerd. Het koppel woont samen in Vallejo Californië. De politie ondervraagt hem en vindt dat hij een ongeloofwaardig verhaal opdist. De agent verdenkt hem er in eerste instantie van de ontvoering in scène gezet te hebben. Totdat na twee dagen zijn vriendin ineens weer opduikt. Nu worden de rollen omgedraaid en is zij de verdachte van een geënsceneerde ontvoering. Lees hier waar je American Nightmare kunt streamen.

Lees ook onze review van American Nightmare, beoordeeld door Gids.tv met ★★★½.

CAROLINE (18 januari)

Videoland (docuserie, bingen)

Bron: Videoland
Caroline van der Plas, misschien wel de opmerkelijkste politica van de afgelopen jaren, wordt van dichtbij gevolgd tijdens 'de spannendste verkiezingen ooit.' Politiek journalist Jaïr Ferwerda volgt haar nauwgezet in zowel werk- als privésetting. De documentaire biedt een unieke en persoonlijke inkijk in het leven van een partijleider die vecht voor zetelwinst, en de persoon áchter de politica. Lees hier waar je CAROLINE kunt streamen.

Lees ook onze review van CAROLINE, beoordeeld door Gids.tv met ★★★.

Sixty Minutes [60 Minuten] (19 januari)

Netflix (film)

Emilio Sakraya in '60 Minuten'. Bron: Netflix
MMA-vechter Octavio heeft maar één uur om op het verjaardagsfeestje van zijn dochter te komen, anders verliest hij voor altijd de voogdij over haar. Maar om zijn doel te bereiken slaat hij een groot gevecht over, waar allerlei louche figuren niet blij mee zijn. Terwijl ze Octavio achtervolgen, brengt de genadeloze race tegen de klok de jonge vader al snel tot het uiterste. Lees hier waar je vanaf 19 januari Sixty Minutes kunt kijken.

Andere tips op de streamingdiensten

  • Fargo, S5 (Videoland. 17 januari, serie, finale) Het vijfde seizoen van de anthologieserie volgt volgen Dorothy "Dot" Lyon (Juno Temple) nadat een onverwachte reeks gebeurtenissen haar in de problemen brengt met de autoriteiten, waardoor de schijnbaar typische huisvrouw uit het Midwesten terugvalt in een leven dat ze dacht achter zich te hebben gelaten. Lees ook onze review.
  • The Creator (Disney+. 17 januari, film) Te midden van een hevige toekomstige oorlog tussen het menselijk ras en de krachten van kunstmatige intelligentie, wordt Joshua, een ex-agent van de speciale strijdkrachten die rouwt om de verdwijning van zijn vrouw, gerekruteerd om de 'Creator' op te sporen en te doden. De ongrijpbare architect van geavanceerde AI heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om de oorlog te beëindigen - en de mensheid zelf. Lees ook onze review.
  • KÜBRA (Netflix. 18 januari, serie, bingen) Wanneer een monteur berichten ontvangt die de toekomst lijken te voorspellen, begint hij te geloven dat hij met God spreekt en ontwikkelt hij al snel een aanhang. Kijk ook de trailer.
  • Blue Bayou (Netflix. 18 januari, film) De Koreaan Antonio is in Louisiana door zijn adoptieouders opgevoed. Wanneer voor hem plotseling uitzetting dreigt, wordt hij met zijn afkomst geconfronteerd. Zowel zijn toekomst als dat van zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Kathy en dochtertje Jessie, in de Verenigde Staten is onzeker. Kijk ook de trailer.
  • Love on the Spectrum, S2 (Netflix. 19 januari, serie, bingen) Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.
  • The Kitchen (Netflix. 19 januari, film) In een dystopisch toekomstig Londen waar alle sociale huisvesting is geëlimineerd, vechten Izi en Benji om hun weg te vinden in de wereld als bewoners van The Kitchen, een gemeenschap die weigert hun huis te verlaten. Lees ook onze review.
  • Cristóbal Balenciaga (Disney+. serie, bingen) De serie begint wanneer de ontwerper zijn eerste Parijse Haute Couture-collectie presenteert in 1937. Hij laat een succesvolle carrière achter in zijn ateliers in Madrid en San Sebastian, waar hij de Spaanse elite en aristocratie kleedde. De ontwerpen die in Spanje de trend hadden gezet, werken echter niet helemaal in het verfijnde mode-imperium dat Parijs is geworden, waar Chanel, Dior en Givenchy de maatstaf zijn voor Haute Couture. Kijk ook de trailer.
  • Hazbin Hotel, S1 (Prime Video. 19 januari, serie, bingen) De serie volgt Charlie Morningstar, de prinses van de hel, terwijl ze haar schijnbaar onmogelijke doel nastreeft: het rehabiliteren van demonen om de overbevolking in haar koninkrijk vreedzaam te verminderen. Kijk ook de trailer.
  • Retribution (Prime Video. 21 januari, film) Het verhaal gaat over de Amerikaanse zakenman Matt Turner. Hij woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's