Romantische klassieker Notting Hill zie je donderdag 5 augustus op Net5

Romantische klassieker Notting Hill zie je donderdag 5 augustus op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Julia Roberts groeide in de jaren negentig uit tot één van de grootste filmsterren ter wereld, maar in 1998 besloot ze zich te verbinden aan een op het oog klein, Brits filmpje. Het resultaat (Notting Hill) behoort tot de meest iconische romantische films aller tijden. Deze film is donderdag te zien op Net5 en je kunt Notting Hill streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Anna Scott (gespeeld door Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op de cover van elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar leven op de voet. William Thacker (Hugh Grant) runt een kleine boekenwinkel in Notting Hill. Hij leidt een rustig leven en sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Op een onwaarschijnlijke wijze kruisen de paden van Anna en William, maar een romance is wel het laatste waar de twee aan denken. Het onvermijdelijke gebeurt toch: de vonk slaat over.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Bij het schrijven van het scenario moet Richard Curtis wel hebben gedacht aan Julia Roberts voor de hoofdrol, want wie had Anna Scott beter kunnen vertolken dan de grootste filmster op aarde? Ook regisseur Roger Michell en producent Duncan Kenworthy hoopten dat Roberts "ja" zou zeggen tegen het script, maar ze hadden er niet al te hoge verwachtingen van. Nadat ze het scenario onder ogen had gezien wist Roberts echter dat ze het moest doen; ze vond Notting Hill zelfs "de beste romantische comedy die ze ooit gelezen had". Met de toevoeging van de Britse superster Hugh Grant was het feest compleet. Niet geheel onverwacht werd Notting Hill dan ook een gigantisch, wereldwijd succes. Ruim twintig jaar na de release staat Notting Hill nog altijd fier overeind als één van de beste feelgoodfilms van de jaren negentig.

Cast
Naast Julia Roberts (Erin Brockovich) en Hugh Grant (The Gentlemen) zijn ook Hugh Bonneville (Downton Abbey) en Rhys Ifans (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part1) te zien in Notthing Hill. Deze film is geregisseerd door Roger Michell.

Notting Hill (1999) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op donderdag 5 augustus om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 124 minuten..


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Romantische klassieker Notting Hill zie je donderdag 5 augustus op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV