Iconische romantische film Notting Hill donderdag te zien op Net 5

Iconische romantische film Notting Hill donderdag te zien op Net 5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Julia Roberts groeide in de jaren negentig uit tot één van de grootste filmsterren ter wereld, maar in 1998 besloot ze zich te verbinden aan een op het oog klein, Brits filmpje. Het resultaat (Notting Hill) behoort tot de meest iconische romantische films aller tijden. Deze film is donderdag te zien op Net 5 en je kunt Notting Hill streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Anna Scott (gespeeld door Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op de cover van elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar leven op de voet. William Thacker (Hugh Grant) runt een kleine boekenwinkel in Notting Hill. Hij leidt een rustig leven en sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Op een onwaarschijnlijke wijze kruisen de paden van Anna en William, maar een romance is wel het laatste waar de twee aan denken. Het onvermijdelijke gebeurt toch: de vonk slaat over.

Wie anders?
Bij het schrijven van het scenario moet Richard Curtis wel hebben gedacht aan Julia Roberts voor de hoofdrol, want wie had Anna Scott beter kunnen vertolken dan de grootste filmster op aarde? Ook regisseur Roger Michell en producent Duncan Kenworthy hoopten dat Roberts "ja" zou zeggen tegen het script, maar ze hadden er niet al te hoge verwachtingen van. Nadat ze het scenario onder ogen had gezien wist Roberts echter dat ze het moest doen; ze vond Notting Hill zelfs "de beste romantische comedy die ze ooit gelezen had". Met de toevoeging van de Britse superster Hugh Grant was het feest compleet.

Gigantisch succes
Niet geheel onverwacht werd Notting Hill dan ook een gigantisch, wereldwijd succes; de film bracht ruim 363 miljoen dollar in het laatje en was daarmee één van de grootste hits van het jaar. Ook de critici waren laaiend enthousiast over het charmante filmpje. Notting Hill ontving drie Golden Globe-nominaties (voor Roberts, Grant en de film zelf) en twee BAFTA Award-nominaties (voor beste Britse film en de bijrol van Rhys Ifans). Ruim twintig jaar na de release staat Notting Hill nog altijd fier overeind als één van de beste feelgoodfilms van de jaren negentig.

Notting Hill (1999) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op donderdag 9 juli om 20.30 uur te zien op Net 5.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Iconische romantische film Notting Hill donderdag te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen