Nieuw programma Onder 1 dak start woensdag 23 september op NPO 3

Nieuw programma Onder 1 dak start woensdag 23 september op NPO 3
Babyboomers en millennials bij elkaar in huis

Kijktip :

In meerdere opzichten neemt de polarisatie de laatste jaren toe: tussen politiek-links en rechts, tussen mensen van verschillende etniciteiten, maar ook tussen ouderen en jongeren. In het nieuwe programma Onder 1 dak wordt die laatste kloof onder de loep genomen door babyboomers en millennials bij elkaar in huis te laten wonen.

Onder 1 dak gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Huisgenoot
Kunnen het woningtekort voor jongeren en de eenzaamheid van ouderen worden opgelost door ze bij elkaar te laten wonen? Twaalf jongeren en twaalf ouderen gaan in Onder 1 dak met elkaar op speeddate in hun zoektocht naar een nieuwe huisgenoot. Vervolgens gaan de twee generaties een aantal dagen met elkaar in huis wonen. Wat leren deze generaties van elkaar en waar schuurt het?

Lui en saai
De vooroordelen zijn ieder geval duidelijk: jongeren zijn lui en ouderen zijn saai. Maar is dat ook echt zo? In de afleveringen van Onder 1 dak zijn kwetsbare gesprekken te zien tussen twee generaties die vaak langs elkaar heen leven. Door met elkaar in één huis te wonen ontstaan er mooie connecties, die ervoor zorgen dat de vooroordelen verdwijnen. Jong en oud leert daarbij ook van elkaar.

Het nieuwe programma Onder 1 dak is vanaf woensdag 23 september wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Onder 1 dak terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Onder 1 dak start woensdag 23 september op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier