Vanavond op tv: Start Klem seizoen 3, Super Cup, Europa League-wedstrijden en meer

Vanavond op tv: Start Klem seizoen 3, Super Cup, Europa League-wedstrijden en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 24 september

Kijktip :

Vanavond staat er veel voetbal op het programma, zoals de Super Cup en Europa League-wedstrijden. Maar je kunt ook kiezen voor een gloednieuwe reeks van de spannende serie Klem, een horrorfilm of muzikale documentaire. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 24 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Mura - PSV (Europa League)

SBS 6
18:30 uur

Voorbeschouwing en vanaf 19:00 uur live verslag van NS Mura - PSV in de derde voorronde van de Europa League.

Nummer 4
PSV begint als nummer vier van het onafgemaakte eredivisieseizoen 2019/2020 in de derde voorronde van de Europa League tegen het Sloveense NS Mura. Die club werd in eigen land ook vierde en won de beker. Mura stroomde in de eerste voorronde in en won van Nomme Kalju en Aarhus. Alle voorrondes in de Europa League gaan over één duel. Dat geldt ook voor de play-offronde, die voor de winnaar van Mura - PSV de laaste stap richting de groepsfase betekent.


Live: Willem II - Rangers

RTL 7
20:29 uur

Verslag van de UEFA Europa League, waarin Europese topclubs het tegen elkaar opnemen. Het is het sterkste clubtoernooi van Europa na de Champions League en een garantie voor memorabele wedstrijden. Na de 5-0 overwinning bij het Luxemburgse Niedercorn krijgt Willem II in de derde voorronde van de Europa League het Schotse Rangers op bezoek. De voorrondes gaan allemaal over één duel.


Actie-horrorfilm: The Crow

SBS 9
20:55 uur

In de horrorfilm The Crow gaan Eric en Shelly trouwen op Halloween. Op de avond ervoor worden ze in hun huis door een bende aangevallen en overlijden daarbij. Een jaar later reïncarneert Eric en is hij in het bezit van speciale krachten. Hij zint op wraak. Hij gaat op zoek naar de leden van de bende om ze één voor één te vermoorden, waarna hij eindelijk eeuwige rust zal vinden.


Live: Bayern München - Sevilla (Super Cup)

SBS 6
21:00 uur

Om 21:00 uur, direct na de Europe League-voorronde Mura - PSV, gaat de voetbalavond op SBS6 verder met de UEFA Super Cup tussen Bayern München en Sevilla.

Winnaars
De winnaars van de Champions en Europa League van het afgelopen seizoen spelen aan het begin van het nieuwe seizoen tegen elkaar om de Super Cup. De wedstrijd wordt gespeeld in de Puskás Aréna in het Hongaarse Boedapest. Bij Sevilla was Luuk de Jong van grote waarde bij de EL-winst. Bayern won de UEFA Super Cup één keer, toen het in 2013 de Champions League won. Drie keer verloren de Duitsers. Sevilla won de beker ook één keer, in 2006. Daarna verloor het nog vier keer van de Champions League-winnaar.


Nieuw: Klem seizoen 3

NPO 1
21:35 uur

Vanavond start het derde en laatste seizoen van de drama- en thrillerserie Klem. De afleveringen zijn elke donderdag rond 21:35 uur te zien op NPO 1. Nadat Hugo Warmond ontslagen is bij de Belastingdienst, biedt de FIOD hem een deal aan die niet zonder risico's is. Toch besluit hij deze laatste strohalm te grijpen. Hierdoor raakt zijn leven onbedoeld opnieuw gevaarlijk verstrengeld met dat van Marius Milner en zijn vrouw Kitty van Mook, die een nieuw leven willen beginnen en door moedwil en misverstand weer in de criminaliteit belanden.


Grote vragen: Hoe vliegt een vogel?

NPO 2
22:20 uur

In deze aflevering van Grote Vragen stelt presentator Rob van Hattum de vraag 'Hoe vliegt een vogel?' aan biomechanisch ingenieur David Lentink. Hij is gefascineerd door de kunst van vliegen en legt in zijn lab vol windtunnels en lasers bij Stanford University de link tussen het vliegen van vogels en robotica. Lentink ontdekt op zijn oude vliegtuigmodellenclub dat zijn 25 jaar geleden gebouwde modellen nog steeds vliegen als de beste. In Turijn liggen de aantekeningen van Leonardo da Vinci over de vliegkunst van vogels. Lentink bewondert de originele Codex on the Flight of Birds. Ten slotte toont Lentink zijn eigen lab, waar hij tot de kleinste details onderzoekt hoe muspapegaaien en kolibries manoeuvreren, met turbulentie omgaan en vliegen. Hoe doen vogels dat?


Docu: Simon and Garfunkel - The Harmony Game

Canvas
23:07 uur

De documentaire Simon and Garfunkel - The Harmony Game vertelt het verhaal achter Bridge over Troubled Water, het legendarische vijfde album van Simon and Garfunkel uit 1970. Op de LP staan naast de titelsong ook andere regelrechte klassiekers als El Condor Pasa, Cecilia en The Boxer. De plaat haalde de eerste plaats in de hitlijsten van diverse landen (onder meer in de VS en Groot-Brittannië) en won vier Grammy Awards. Er werden in totaal meer dan 25 miljoen exemplaren van verkocht. De documentaire bevat unieke archiefbeelden en nieuwe interviews met Paul Simon en Art Garfunkel. Ze praten over de manier waarop de songs tot stand zijn gekomen, over de productie van het album en het succes ervan. Ook zijn er verhalen van mensen die veel met Simon & Garfunkel samenwerkten, zoals Roy Halee (coproducer van het album), Hal Blaine (drums), Joe Osborn (basgitaar), Jimmie Haskell (arrangeur) en Mort Lewis (manager).
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV