Vrijdag in Op1: Jeroen Pauw vervangt presentatie, Paul en Astrid in Quarantaine

Vrijdag in Op1: Jeroen Pauw vervangt presentatie, Paul en Astrid in Quarantaine
De gasten van vrijdag 18 december

Kijktip :

Jeroen Pauw zien we vandaag als presentator aan tafel bij Op1. Hij vervangt Paul de Leeuw en Astrid Joosten omdat de twee in quarantaine moeten na in contact te zijn geweest met een besmet persoon. Diederik Gommers en Ernst Kuipers zijn daarnaast te gast om terug te blikken op een bewogen 2020. Wie zitten er nog meer aan tafel?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - vrijdag 18 december

  • De één zat het afgelopen jaar twaalf keer bij Op1, de ander zeven keer. Terwijl vorig jaar nog niemand van ze had gehoord: Diederik Gommers en Ernst Kuipers. Bij Op1 blikken ze vanavond terug op hun veelbewogen jaar, waarin de IC’s, ziekenhuizen en het zorgpersoneel onder zware druk kwamen te staan. En we kijken ook vooruit op het aankomende jaar, dat begint met hoop, want op 8 januari starten we met vaccineren.
  • De stad Utrecht heeft een nieuwe burgemeester: Sharon Dijksma stapte op als wethouder verkeer in Amsterdam en werd woensdagavond tijdens een bijeenkomst in het Utrechtse stadhuis, geheel coronaproof, de ambtsketen omgehangen door haar echtgenoot. Vanavond is Dijksma gast bij Op1 en vertelt waarom ze zo graag burgemeester van de Domstad wilde worden en voor welke belangrijke uitdagingen ze daar staat.
  • Liedjesschrijver, cabaretier en schilder Jeroen van Merwijk slijt zijn laatste dagen in Frankrijk. Hij heeft terminale kanker en kreeg onlangs een bijzonder cadeau van zijn kleinkunstenaar-vrienden, onder wie Harrie Jekkers. Ze maakten een cd voor hem: “Leve van Merwijk! Vrienden zingen Jeroen”, waarop ze liedjes zingen van Jeroen, onder begeleiding van de band van zijn broer, Lucas van Merwijk. Vanavond praten we erover met Harrie Jekkers (die ook zal zingen, met de band) en met Jeroen van Merwijk, via een videoverbinding vanuit Frankrijk.

Presentatie
Op 1 wordt op vrijdag 18 december gepresenteerd door Jeroen Pauw. Oorspronkelijk zouden dit Paul de Leeuw en Astrid Joosten zijn, maar zij zitten voorlopig in quarantaine.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Jeroen Pauw vervangt presentatie, Paul en Astrid in Quarantaine of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier