Op welke zender is de Super Bowl 2021 live te zien?

Op welke zender is de Super Bowl 2021 live te zien?
Ontknoping American Football-seizoen

Sport :

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari is de jaarlijkse Super Bowl weer op tv. De finale van het American Football-seizoen is ieder jaar een waar spektakel met naast sport ook veel entertainment voor en tijdens de wedstrijd. Die begint om 00.30 uur en is te zien op ESPN, ESPN6 en BBC One.

Teams
Voor het tweede jaar op rij heeft Kansas City Chiefs de Super Bowl bereikt. Vorig jaar gingen de Chiefs er met de winst vandoor. Tegenstander is Tampa Bay Buccaneers, waar sterspeler en zesvoudig winnaar Tom Brady dit jaar voor het eerst meespeelde.

Stadion
De Buccaneers spelen in hun eigen stadion in Tampa, Florida. Dat is nog nooit eerder voorgekomen in de ruim vijftigjarige geschiedenis van de Super Bowl. De locatie wordt jaren van tevoren bepaald. Het is de 55ste Super Bowl, die daarom ook wel 'Super Bowl LV' heet.

Super Bowl Nederlandse tijd
Vanwege het tijdverschil met de Verenigde Staten is de Super Bowl in Nederland altijd in de nacht te zien. De aftrap is om 00.30 uur Nederlandse tijd. Daarvoor wordt de Super Bowl geopend met een spectaculaire show en het Amerikaanse volkslied.

Halftime-show
Halverwege de wedstrijd is er een bekende artiest die optreedt tijdens de zogenoemde halftime-show. Dat is dit jaar The Weeknd, de Canadese artiest die vorig jaar grote hits scoorde met Blinding Lights en Save Your Tears.

Live op tv
De Super Bowl wordt in Nederland uitgezonden door ESPN, het voormalige FOX Sports. Op het hoofdkanaal wordt de sportwedstrijd met Nederlands commentaar vertoond. Voor abonnees met ESPN International is op ESPN6 het Amerikaanse verslag van de Super Bowl te zien. Ook het in Nederland vrij te ontvangen BBC One zendt de Super Bowl live op tv uit. Bekijk hier op welk kanaal BBC One te zien is bij jouw tv-aanbieder.

De Super Bowl 2021 is in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari om 00.30 uur live te zien op ESPN, ESPN6 en BBC One. De live-uitzending bij de ESPN-zenders begint om 00.00 uur. Bekijk hier op welk kanaal ESPN (vaak gratis) te zien is.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Op welke zender is de Super Bowl 2021 live te zien? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier