Snoeiharde oorlogsfilm Black Hawk Down zie je donderdag op SBS9

Snoeiharde oorlogsfilm Black Hawk Down zie je donderdag op SBS9
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

De jaren negentig verliepen voor topregisseur Ridley Scott na de release van Thelma & Louise (1991) niet heel best, maar in 2000 kwam hij ijzersterk terug met het Oscarwinnende epos Gladiator. Een jaar later was het opnieuw raak met de snoeiharde oorlogsfilm Black Hawk Down. Je ziet 'm donderdag op SBS9 en je kunt Black Hawk Down streamen via iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Somalië, 3 oktober 1993. Amerikaanse helikopters en pantservoertuigen droppen 123 elitesoldaten in het centrum van de hoofdstad Mogadishu om twee handlangers van een belangrijke Somalische krijgsheer gevangen te nemen. Ze worden er echter opgewacht door duizenden opstandelingen, die zonder aarzelen het vuur openen op de buitenlandse troepen. Twee Black Hawk-helikopters worden geraakt en storten neer. Terwijl Somalische milities de plaats van de crash omsingelen, wordt er in de straten gevochten om elke meter.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Nadat hij in zijn vroege carrière furore had gemaakt met science fiction-producties als Alien (1979) en Blade Runner (1982) gooide Ridley Scott het begin deze eeuw over een andere boeg: heroïsche films over mannen in nood. Dat levert in Black Hawk Down een achtbaanrit van jewelste op, met nauwelijks tijd om op adem te komen. Hiermee plaatst Scott ons in de positie van de Amerikaanse militairen, die in Somalië als ratten in de val lijken te zitten. Het leverde Scott zijn derde Oscarnominatie voor Beste Regie op - maar hij won opnieuw niet.

Cast
Naast Josh Hartnett (Pearl Harbor) en Ewan McGregor (Doctor Sleep) zijn ook Tom Sizemore (Saving Private Ryan) en Sam Shepard (August: Osage County) te zien in Black Hawk Down. Deze film is geregisseerd door Ridley Scott (The Martian).

Black Hawk Down (2001) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 20 mei om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: actie, drama, oorlog. Speelduur: 144 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Snoeiharde oorlogsfilm Black Hawk Down zie je donderdag op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier