Schokkende film Utøya 22. Juli vrijdagavond te zien op NPO 3

Schokkende film Utøya 22. Juli vrijdagavond te zien op NPO 3
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Op donderdag 22 juli is het precies tien jaar geleden: de verschrikkelijke daden van Anders Breivik op het Noorse eilandje Utøya, waar hij 69 tieners in koelen bloede doodschoot. De film Utøya 22. Juli vertelt het verhaal van die gruwelijke dag en is vrijdag te zien op NPO 3. Je kunt Utøya 22. Juli streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Op 22 juli 2011 werden vijfhonderd jongeren op een zomerkamp op het eiland Utøya aangevallen door een zwaarbewapende rechtsextremist. Het was een trauma dat Noorwegen tot in de kern raakte - en dat doet het tot op de dag van vandaag nog. De 19-jarige Kaja brengt een paar dagen door op het eiland met haar jongere zus Emilie. De twee maken ruzie omdat Emilie niet in de stemming is voor het kamp en absoluut geen zin heeft om naar de barbecue te gaan. En dus eindigt Kaja alleen. Dan wordt plots het eerste schot gehoord.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het is natuurlijk de vraag of je over zoiets gruwelijks als de aanslag op 22 juli 2011 een film moet maken. De makers van Utøya 22. Juli hebben daar wel voor gekozen, en het levert op zich een prima film op. De terroristische daden van Anders Breivik krijgen in deze productie op gruwelijke een gezicht, doordat we ons daadwerkelijk op het eiland wanen. Dat is door de makers goed gedaan, maar het feit dat de film een waargebeurde geschiedenis kent levert een wrange bijsmaak op.

Utøya 22. Juli (2018) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 23 juli om 23.50 uur te zien op NPO 3. Genre: drama, thriller. Speelduur: 93 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schokkende film Utøya 22. Juli vrijdagavond te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier