Dinsdag in Op1: Voormalig correspondent Twan Huys over de 9/11 aanslag

Dinsdag in Op1: Voormalig correspondent Twan Huys over de 9/11 aanslag
Dit zijn de gasten van dinsdag 7 september

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 7 september

  • Zaterdag is het twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten werden opgeschikt door een serie terreuraanslagen. Op 11 september 2001 vlogen twee vliegtuigen in op het World Trade Center in New York. Voormalig correspondent Twan Huys was op die dag in Washington en haastte zich naar New York. Vanavond bij Op1 vertelt hij over de verslagen die hij daar maakte en in hoeverre de wereld na 9/11 is veranderd.

  • Net gemaaid gras dat ineens veel weg heeft van de geur van rotte eieren, of douchegel die naar as ruikt: bijna de helft van de mensen die herstelt van reukverlies bij corona, krijgt te maken met verstoorde reuk. Columnist Aaf Brandt Corstius en Gerdien Vogelzang hebben er allebei last van. Het levert soms grappige momenten op, maar de aandoening kent ook veel serieuze kanten. Vanavond bij Op1 vertellen ze hierover.

  • Commissaris van de Koning Jaap Smit vindt dat de formatie veel te lang duurt en luidt de noodklok. Vooral de stikstofcrisis, de woningnood en het klimaatbeleid hebben volgens hem zo snel mogelijk een missionair kabinet nodig. Politiek verslaggever van BNR Thomas van Groningen is aanwezig bij het Tweede Kamerdebat over de mislukte formatie en brengt ons vanavond op de hoogte van het laatste nieuws.

  • Het schooljaar is nog maar net begonnen en nu al worden tientallen klassen weer naar huis gestuurd wegens coronabesmettingen. Vooral onder basisschoolleerlingen en in de kinderopvang stijgt het aantal bestemmingen fors. Vanavond bij Op1 vertelt OMT-lid en kinderarts Károly Illy hoe scholen hiermee om moeten gaan.

  • Botic van de Zandschulp zorgde voor een enorme stunt door het tot de kwartfinale van de US Open te schoppen. Hij verloor vanavond in vier sets van wereldtopper Medvedev, maar dat kan dit tennissprookje niet verzieken. Straks bij Op1 vertelt Van De Zandschulp over zijn topprestaties in New York.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV