Woensdag in Op1: Edo Schoonbeek & Owen Schumacher over 70 jaar TV: Satire van A tot Z

Woensdag in Op1: Edo Schoonbeek & Owen Schumacher over 70 jaar TV: Satire van A tot Z
Dit zijn de gasten van woensdag 29 september

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 29 september

  • Het is de dag van de waarheid in de formatie: lukt het informateur Remkes om een extraparlementair kabinet te smeden of komen er daadwerkelijk nieuwe verkiezingen? Vanavond bij Op1 bespreken politiek commentator voor de NOS Xander van der Wulp en oud-parlementair journalist Wouke van Scherrenburg de laatste ronde van Remkes op dag 196 van de formatie.

  • Komende zaterdag zendt de VPRO twee uur lang 70 jaar TV: Satire van A tot Z uit. In het programma wordt 70 jaar satire gevierd met tal van klassiekers uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Van de A van actualiteit, via de K van Kopspijkers naar de Z van Zondag met Lubach; het komt allemaal voorbij. Vanavond blikken we vooruit met makers Edo Schoonbeek en Owen Schumacher en met voice-over Ronald Snijders.

  • ‘Jij staat op de zwarte lijst van sharia4holland’ en ‘we zijn overal in Amsterdam actief om Lale Gül te vinden’. Het zijn enkele van de bedreigingen die schrijfster Lale Gül van Oguz Ö. ontving na het verschijnen van haar boek ‘Ik ga leven’. Vandaag hoorde ze in de rechtszaal voor het eerst haar bedreiger spreken, tegen wie twaalf maanden werd geëist. Vanavond vertelt Gül bij Op1 hoe ze deze dag heeft beleefd.

Later volgen er mogelijk meer gasten.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV