Vanavond op tv: unieke docu Prince Philip, WK darts en kerstverhaal Scrooge Live

Vanavond op tv: unieke docu Prince Philip, WK darts en kerstverhaal Scrooge Live
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 18 december

Kijktip :

We naderen de kerstdagen en dat betekent dat we een stuk meer tijd doorbrengen met familie achter de buis. Deze zaterdagavond zit dan ook bomvol met amusement. Om in kerstsferen te blijven kijk je vanavond naar de zandtovenaar die het het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus weergeeft en is ook het kerstverhaal: Scrooge Live te bewoneren. Daarnaast krijg je vanavond een uniek kijkje in het leven van overleden Prince Philip en zijn royal family.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kerst met de zandtovenaar

NPO 3
19:21 uur

Vanaf de Crackstate in Heerenveen wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt met zand. Artiesten als Dany, Dzifa Kusenuh, Savine, Marc Floor en Ayana zingen mooie kerstliedjes die perfect passen in het kerstverhaal. Sosha Duysker mag het verhaal aan je brengen en de violiste betreft Michelle Kumara.

Docu: Prince Philip, The Royal Family Remembers

NPO 2
19:26 uur

In deze documentaire halen leden van het Britse koningshuis herinneringen op aan de in april op 99-jarige leeftijd overleden echtgenoot van koningin Elizabeth, prins Philip.
In dit historische portret van de hertog van Edinburgh, gefilmd tijdens zijn 100e levensjaar - voor en na zijn dood - zijn alleen degenen die hem het beste kenden aan het woord: zijn familie en naaste medewerkers.

WK darts: o.a. Michael van Gerwen

RTL 7
19:54 uur

Vanavond speelt Michael van Gerwen zijn eerste wedstrijd op het WK darts 2022. Omdat hij bij de hoogst geplaatste spelers zit, begint Van Gerwen in de tweede ronde.

Programma

  • Adam Hunt - Boris Krcmar (ronde 1)
  • Ted Evetts - Jim Williams (ronde 1)
  • Rowby-John Rodriguez - Nick Kenny (ronde 1)
  • Michael van Gerwen - Barstow/Norman Jnr (ronde 2)

Bekijk het volledige WK darts 2022-speelschema.

Docu: Adriaan van Dis, een wanhopig optimist

NPO 2
20:21 uur

Op 16 december werd Adriaan van Dis 75 jaar. Een uitgelezen gelegenheid om het leven van de schrijver te portretteren in een documentaire, vond tv-maker Coen Verbraak.
Van Dis presenteerde spraakmakende reisseries als Van Dis in Afrika en Van Dis in Indonesië en was altijd een veelgevraagde gast in programma’s als De Wereld Draait Door. Bovendien is hij al veertig jaar een succesvol auteur, van boeken als Indische Duinen, Familieziek en Klifi. In Adriaan van Dis, een wanhopig optimist bezoeken Van Dis en Verbraak mensen en plekken die een belangrijke rol speelden in van Dis’ leven.

Misdaadthriller: Wind River

NPO 3
20:25 uur

Een wildjager helpt een beginnend FBI-agente met het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden. Wind River is het regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films Sicario en Hell or High Water.

Kerstverhaal: Scrooge Live

NPO 1
20:29 uur

Een verrassende mix van bekende acteurs en zangers brengt dit jaar live vanuit Leeuwarden het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. Het televisiespektakel zit vol humor, zang en een actueel maatschappelijk thema. Met het programma wordt aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV