Vanavond op tv: Secret Duets, De Nationale 2021 Test en Quiz met (Sneeuw)Ballen

Vanavond op tv: Secret Duets, De Nationale 2021 Test en Quiz met (Sneeuw)Ballen
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 30 december

Kijktip :

De op een na laatste dag van 2021 heeft op televisiegebied allerlei moois in petto. Een goede film, een 2021-test, een quiz of nieuwe entertainmentshow, er is van alles om uit te kiezen vanavond. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 30 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Top 2000 a gogo: Michael Jackson & David Bowie

NPO 3
19:27 uur

In deze aflevering van de Top 2000 a gogo vertelt Leo Blokhuis als muzikale steun en toeverlaat aan Matthijs van Nieuwkerk wat 'Dangerous' van Michael Jackson te maken met een draaiorgel uit Gouda. Verder zijn er onder andere reportages over Vanessa Carlton en Lex Uiting. Zanger Jamai neemt het in de quiz op tegen actrice Plien van Bennekom en wetenschapper Robbert Dijkgraaf verklaart zijn liefde aan David Bowie. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt deze week weer allerlei gasten in een Top 2000-café. Bekende Nederlanders komen langs om te praten en quizzen over muziek en Leo Blokhuis vertelt opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis.


Rail Away: Nederland in de sneeuw

NPO 2
20:10 uur

Deze keer volgt Rail Away een keer geen treinen in Duitsland of Zwitserland, maar een Nederlands spoor, van Zwolle naar Zutphen. De laatste afleveringen in Nederland waren in 2014. De opnames zijn afgelopen februari gemaakt. Nederland kreeg ineens te maken krijgt met sneeuw en vorst. Dat werd een gelegenheid bij uitstek om een sneeuwaflevering op te nemen in eigen land. Het resultaat is een treinreis langs de IJssel, van Zwolle naar Zutphen. Een aflevering met de nodige sneeuw- en ijspret.


Quiz: De Nationale 2021 Test

NPO 3
20:22 uur

Emma Wortelboer en Natasja Gibbs blikken terug op de hoogte- en dieptepunten van 2021 door bekende Nederlanders in de studio en het publiek thuis 25 vragen te stellen over het afgelopen jaar. 2021 was een gedenkwaardig jaar, maar wat is daarvan blijven hangen? In De Nationale 2021 Test komen vragen over onder meer de Olympische Spelen, het Songfestival, de verkiezingen en de vaccinatiecampagne voorbij.

Deelnemers
De bekende Nederlanders in de studio die het tegen elkaar opnemen zijn:

  • Schrijfster Lale Gül
  • Paralympisch kampioen Jetze Plat
  • Zanger Jeangu Macrooy
  • Columnist Marcel van Roosmalen
  • Cabaretier Lisa Loeb
  • CDA-kamerlid Lucille Werner
  • Tv-presentator Edson da Graça


Tv-première: April, May en June

SBS 6
20:30 uur

De drie halfzussen April, May en June worden door hun moeder bijeengeroepen. Hun moeder heeft niet lang meer te leven en is van plan op haar verjaardag uit het leven te stappen. Ze vraagt de zussen de zorg van hun autistische broer Jan op zich nemen. De zussen hebben een druk leven en zitten met de zorg voor Jan in hun maag. Ze besluiten dan ook op zoek te gaan naar de onbekende vader van Jan.


Comedyfilm: Groundhog Day

NET 5
20:30 uur

Phil Connors is in de film Groundhog Day een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse Groundhog Day te verslaan. Als hij de volgende morgen wakker wordt, ontdekt hij dat hij steeds weer dezelfde Groundhog Day herbeleefd. Eerst gebruikt hij dit in zijn voordeel, maar dan komt het besef dat hij gedoemd is om de rest van zijn leven op dezelfde plek door te brengen.


Nieuw: Secret Duets

RTL 4
20:31 uur

In de nieuwe muzikale spelshow Secret Duets zingen bekende artiesten duetten met een onherkenbare bekende Nederlander. De uitdaging: ontdekken wie de mysterieuze gast is. Elke donderdag om 20.30 uur op RTL 4. Het programma kent negen panelleden, van wie er elke aflevering vier in actie komen. Ze zingen een duet met een bekende Nederlander, die aan de andere kant van een muur staat te zingen. Het zingende panellid probert de secret singer na het optreden te raden. Hij of zij kan vragen stellen aan de rest van het panel en krijgt verschillende hints, nadat hij of zij natuurlijk ook al de stem heeft gehoord. Tijdens de optredens wordt voor de kijkers en panelleden langzaam zichtbaar wie de secret singer is, maar voor het zingende panellid blijft dit onduidelijk tot de muur omhooggaat. Presentator Jamai Loman zingt aan het eind van elke aflevering zijn eigen duet met een te ontrafelen gast. De bekende panelleden in Secret Duets zijn: Berget Lewis, Dave von Raven, rapper Donnie, Frans Bauer, Gerard Joling, Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Samantha Steenwijk en Shirma Rouse.


Docu: NOS de grote finale van het songfestival

NPO 1
20:33 uur

De NOS zorgt met de documentaire NOS de grote finale van het songfestival voor een unieke en feestelijke terugblik op het grootste televisie-evenement van het afgelopen jaar, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De hoofdrolspelers - de presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager - vertellen in een leeg Ahoy over hun voorbereiding en wat de kijker allemaal niet zag. Ook de eindredacteur, de regisseur en de mensen op de vloer vertellen over wat er achter de schermen van het evenement gebeurde.


Cabaret: Richard Groenendijk - Om Alles!

RTL 4
22:02 uur

Registratie van de theatervoorstelling 'Om Alles!' waarin Richard Groenendijk zich van zijn scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest ad remme kant laat zien. Richard Groenendijk stond van 2017 tot en met 2019 in het theater met deze show. Het is een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal en heeft een grote mond, maar ook een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.


Nieuw: Quiz met (Sneeuw)Ballen

NPO 1
22:24 uur

Na de EK-quiz Quiz met Ballen is Frank Evenblij terug met de Winterspelen-editie. Deze Quiz met (Sneeuw)Ballen is vanavond laat en de komende donderdagen om 21.35 uur te zien op NPO 1. In deze vrolijke quiz wordt aan de hand van bijzondere sportmomenten teruggeblikt op de vorige Winterspelen, en alvast vooruitgekeken naar de naderende Winterspelen in februari in Peking. Cabaretiers, bekende (olympische) wintersporters en bekende wintersportfans strijden in teams tegen elkaar om een plek in de finale en de cup met de grote Sneeuwballen. Sportcommentator Frank Snoeks zit er als kenner bij voor achtergrondverhalen bij historische sportgebeurtenissen, cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom houden als jury het spelverloop in de gaten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Secret Duets, De Nationale 2021 Test en Quiz met (Sneeuw)Ballen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV