Vanavond op tv: documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur en Gort over de Grens

Vanavond op tv: documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur en Gort over de Grens
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 29 januari

Kijktip :

Deze zaterdag kan je natuurlijk weer genieten van Wie is de Mol?, Matthijs Gaat Door en Weet Ik Veel, maar ook is er een bijzondere documentarie te zien op NPO1. In Sjinkie, Spelen met Vuur, wordt Sjinkie Knegt gevolgd in zijn heftige revalidatie. En ook Ilja Gort is terug. In Gort over de Grens duikt hij opnieuw in de wereld van de mooiste wijnen.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiecomedy: Lethal Weapon 3

Veronica
20:00 uur

Martin Riggs en Roger Murtaugh achtervolgen een voormalige LAPD-officier die zijn kennis van politieprocedures en -beleid gebruikt om geconfisqueerde wapens en munitie te stelen en te verkopen aan lokale straatbendes.


Docu: Tegenpolen

Canvas
20:09 uur

In het reportageprogramma Vranckx is vanavond de reportage 'Poles Apart' van het Australische Dateline te zien over Polen, dat wordt verscheurd door politieke extremen. In deze aflevering wordt ingegaan op de 'abortusstrijd' in het land Naast het anti-LGBTQIA+-beleid lokte ook de verstrengde abortuswet voorbije maanden duizenden demonstranten de straat op. De standpunten worden harder en voor- en tegenstanders drijven alsmaar verder uiteen. Vrouwen die hun zwangerschap willen beëindigen, doen dat dan ook steeds meer op clandestiene manieren. Zelfs als blijkt dat hun ongeboren kindje ernstige afwijkingen heeft en niet lang zal leven, kiezen veel ouders er toch bewust voor de zwangerschap voort te zetten.


Gort over de grens: niemandsland in hart Frankrijk

NPO 2
20:36 uur

Deze week bezoekt wijnkenner Ilja Gort de Auvergne, een woest niemandsland in het hart van Frankrijk. De meeste bewoners hebben dit gebied verruild voor Parijs of de Côte d'Azur. Wat overbleef is een machtig groen landschap met heel veel natuur, bewoond door markante figuren. Ilja ontmoet onder anderen een wijnboer van bijna 98 jaar, met z'n jonge blom van 93. Om een hele lekkere kaas te proeven, beklimt hij de hoogste vulkaan van het Centraal Massief en bij een wijnvatenmaker ziet hij z'n geliefde snor bijna in vlammen opgaan.


Het Roer Om: bouwval wordt resort

SBS 6
21:25 uur

In deze aflevering van Het Roer Om willen ICT'ers Sonja en Patrick een bouwval omtoveren tot luxe vijfsterrenresort. Sonja en Patrick hebben besloten om een oud hotel in de Franse Dordogne groots aan te pakken. Als de een na de andere aannemer voor de bouwval afhaakt worden ze gedwongen alles zelf te doen, maar door hun gebrek aan kluservaring is dat niet makkelijk. Met name het verouderde zwembad is een project waar geen eind aan lijkt te komen. De deadline voor de opening schuift maar op terwijl het toeristisch hoogseizoen steeds dichterbij komt.


Docu: Sjinkie, Spelen met Vuur

NPO 1
22:42 uur

In deze documentaire wordt shorttracker Sjinkie Knegt gevolgd tijdens het herstelproces nadat hij zeer ernstig verbrandde bij het aansteken van een houtkachel in januari 2019. Knegt is levensgevaarlijk gewond en ondergaat in het ziekenhuis huidtransplantaties aan beide benen. Vanaf dat moment heeft hij een doel: deelname aan de Olympische Winterspelen 2022 in Peking. De NOS volgde Knegt de afgelopen drie jaar op de voet. Het filmen begint op het moment dat hij in het ziekenhuis ligt. De documentaire geeft een unieke inkijk in het herstelproces van brandwondenpatiënt tot Olympiër. Door zijn wilskracht, positivisme en geloof in zichzelf bereikt Sjinkie Knegt het onmogelijke: hij gaat in februari voor Nederland van start tijdens de Olympische Winterspelen in Peking.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur en Gort over de Grens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV