Recensie: In The Sky is Everywhere komen hartverscheurend verlies en echte liefde samen

Recensie: In The Sky is Everywhere komen hartverscheurend verlies en echte liefde samen
Met Grace Kaufman en Jacques Colimon in de hoofdrol

Film :

Vanaf 11 februari staat de film The Sky is Everywhere op Apple+. Goed nieuws voor de fans van de boeken van Jandy Nelson: de verfilming van haar debuutroman is splinternieuw op de streamingdienst. Lees hier de filmrecensie van The Sky is Everywhere.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Live fearlessly. Love endlessly.
Het verhaal gaat over de verlegen tiener Lennie. Ze rouwt om het overlijden van haar oudere, extraverte zus Bailey. In deze periode gaat ze een relatie aan met Toby, de voormalige verloofde van Bailey, met wie ze haar enorme verdriet kan delen. Ook met de levenslustige Joe, die net als zij een grote liefde voor de muziek koestert, schept ze een band. Met haar hart vol twijfel en fantasie zoekt Lennie haar weg tussen eerste liefde en eerste verlies.

Actrice Grace Kaufman en Jacques Colimon in de film 'The Sky is Everywhere'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 5,5

Iedereen die te maken heeft gehad met groot verlies in zijn directe omgeving gaat deze ietswat dromerige The Sky is Everywhere herkenbaar en grotendeels mooi vinden. Zakdoeken gereed in een vrij kunstzinnige productie die waarschijnlijk niet ieders goedkeuring kan wegdragen, mede door de niet-sympatieke keuzes van het hoofdpersonage Lennie. Herkenbaarheid is wel de sleutel van deze film, die bij vlagen zeker boeiend is. Ook de boodschap, die je kan omschrijven als "leef niet in angst maar geef eindeloze liefde", is prachtig. Het einddoel van de film is voorspelbaar en soms een héél klein beetje saai. Maar wie dit genre (young adult fictie) een warm hart toedraagt is The Sky is Everywhere toch de moeite waard. Drie sterren.

Cast
Naast Grace Kaufman (Sisters) en Jacques Colimon (Nocturne) zijn ook Pico Alexander (Orange Is the New Black), Cherry Jones (The Perfect Storm) en Jason Segel (Sex Tape) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Josephine Decker (Madeline's Madeline).

Vanaf 11 februari 2022 is de film The Sky is Everywhere te zien op Apple+. Genre: Drama, Romantiek, Muziek. Tijdsduur: 103 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: In The Sky is Everywhere komen hartverscheurend verlies en echte liefde samen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV