Fantastische oorlogsfilm Zwartboek zie je woensdag 4 mei op RTL 8

Fantastische oorlogsfilm Zwartboek zie je woensdag 4 mei op RTL 8
Ook te streamen via Videoland en Amazon Prime

Kijktip :

Dat Paul Verhoeven uitstekend een oorlogsfilm kan maken, liet hij in 1977 al zien met de klassieker Soldaat van Oranje. In 2006 keerde hij vanuit Hollywood terug naar Nederland om opnieuw een meeslepend spektakelstuk over de Tweede Wereldoorlog te maken: Zwartboek. Deze film is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt Zwartboek streamen via Videoland en Amazon Prime.

Het verhaal
Nederland, 1945. De oorlog loopt op zijn einde, maar toch wordt de boerderij gebombardeerd waar de Joodse revuester Rachel Stein samen met haar familie ondergedoken zit. Ze worden opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgen dezelfde avond nog bezoek van verzetsman Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn. Hij biedt hen een veilige doorvaart aan door de moerassige Biesbosch naar het bevrijde zuiden van Nederland. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze hadden gedacht en de vluchtpoging loopt uit op een ramp. Rachel weet te ontsnappen en sluit zich aan bij het verzet onder de naam Ellis de Vries.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Meteen na de release van Zwartboek werd duidelijk dat Paul Verhoeven een kleine dertig jaar na Soldaat van Oranje opnieuw een Nederlandse oorlogsklassieker had gemaakt. De film had niet alleen het grootste budget ooit voor een Nederlandse productie, maar was ook een gigantisch succes in de bioscopen. Zwartboek werd bovendien genomineerd voor een BAFTA Award. Verhoeven maakte dan ook een zinderende en spannende oorlogsthriller met prachtig acteerwerk, vooral van Carice van Houten in de hoofdrol.

Cast
Naast Carice van Houten (Instinct) en Sebastian Koch (Bridge of Spies) zijn ook Thom Hoffman (De Eetclub) en Halina Reijn (Red Light) te zien in Zwartboek. Deze film is geregisseerd door Paul Verhoeven (Elle).

Zwartboek (2006) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is woensdag 4 mei om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 145 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische oorlogsfilm Zwartboek zie je woensdag 4 mei op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV