Het is indian summer tijd! De eerste blaadjes vallen van de bomen maar zeker aan het begin van deze maand is het nog lekker genoeg om zo af en toe buiten te zitten... als het niet te hard regent, anders kan je beter onder je dekentje gaan zitten en de nieuwste films kijken! Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in oktober 2023.

5 kijktips van Gids.tv

Haunted Mansion (4 oktober)

Disney+ (film)

Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Lakeith Stanfield en Owen Wilson in 'Haunted Mansion'. Bron: Disney
Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie huurt een gids, een paranormaal begaafde, een priester en een historicus in om hun nieuw gekochte landhuis te helpen uitdrijven; na het ontdekken wordt het bewoond door geesten. Lees hier waar je Haunted Mansion kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Haunted Mansion.

Ahsoka (4 oktober)

Disney+ (serie, finale)

Rosario Dawson als Ahsoka Tano in 'Ahsoka'. Bron: Disney
Het Galactische Rijk is gevallen. De voormalige jedi-knight Ahsoka Tano moet een opdoemende bedrijging voor een kwetsbaar heelal onderzoeken. Hiertoe reist ze van het ene einde van dit heelal nar het andere, op zoek naar grootadmiraal Thrawn, een voormalige commandant in het voormalige Galactische Rijk. Bekijk hier waar je Ahsoka kunt streamen.

Lees ook onze eerste indruk recensie van Ahsoka.

Loki, S2 (6 oktober)

Disney+ (serie, première)

Tom Hiddleston als Loki en Owen Wilson als Mobius in 'Loki'. Bron: Disney
Na zijn ontsnapping uit 2012 reist Loki samen met Loki variant Sylvie en TVA-medewerker Mobius door verschillende tijdlijnen om te proberen de 'sacred timeline' te beschermen en Kang te verslaan. Bekijk hier waar je Loki kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 10 november.

Goosebumps (13 oktober)

Disney+ (serie, première)

De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen. Bekijk hier waar je vanaf 13 oktober Goosebumps kunt streamen.

Na de première van de serie, die bestaat uit vijf afleveringen, volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 17 november.

Once Upon a Studio (16 oktober)

Disney+ (kortfilm)

Mickey, Minnie en verschillende Disney personages in 'Once Upon a Studio'
Een all-star ensemble van geliefde personages uit Walt Disney Animation Studios komt samen in “Once Upon a Studio” voor een vreugdevolle, vermakelijke en emotionele reünie terwijl ze samenkomen voor een spectaculaire groepsfoto ter gelegenheid van Disney's 100ste verjaardag. Lees hier waar je Once Upon a Studio kunt kijken.

Verder op Disney+