Top 10: dit zijn de beste series van het jaar 2023

Top 10: dit zijn de beste series van het jaar 2023
Dezelfde serie op 1 als vorig jaar?

Film :

Het jaar 2024 gaat, net als vorig jaar, de boeken in als een uitstekend seriejaar met een hoop goede series. Zowel op tv als op de streamingdiensten waren er geweldige series te zien, waarvan er een aantal ook voor het laatst te zien waren. De nummer 1 van onze lijst is gelukkig een terugkerende serie. De beste series hebben we op een rijtje gezet.

De komende dagen volgen de beste films van 2023, de meest spraakmakende tv-fragmenten en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Fleishman is in Trouble (miniserie)

Disney+ | Gids.tv: ★★★★½

Jesse Eisenberg en Claire Danes in 'Fleisman is in Trouble'. Bron: FX
Redelijk vroeg in het jaar konden we op Disney+ genieten van deze geweldige miniserie, waarin Claire Danes en Jesse Eisenberg laten zien waartoe ze in staat zijn. Een serie die ergens halverwege een grote draai maakt waardoor je niet meer weet hoe je over dingen moet denken. Geweldige uitvoering en een grote kijktip. Lees hier waar je Fleishman is in Trouble kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Fleishman is in Trouble.

9. Scott Pilgrim Takes Off (miniserie)

Netflix | Gids.tv: ★★★★½

Michael Cera en Mary-Elizabeth Winstead in 'Scott Pilgrim Takes Off'. Bron: Netflix
Naast dat Netflix dit jaar heel wat 'rommel' heeft gedropt - de flop 10 van slechtste series staat vol met Netflix titels - kwamen er ook geweldige series van de streamingdienst. Deze uitgerekte versie van het verhaal van Scott Pilgrim, vormgegeven in prachtige Japanse animatie met de bekende stemmen uit de Edgar Wright-film, is echt het bekijken waard. Lees hier waar je Scott Pilgrim Takes Off kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Scott Pilgrim Takes Off.

8. The Last of Us (start)

HBO Max | Gids.tv: ★★★★½

Bron: HBO | Warner Bros. Television Studios
Het jaar 2023 kan zomaar bekend komen te staan als het jaar van de doorbraak van de gameverfilmingen. Daarvan is het hoogtepunt voor ons toch wel deze serie, die een aantal geweldige rollen in huis heeft, prachtige omgevingen en een verhaal dat je constant op het puntje van je stoel zet. We kijken absoluut uit naar het tweede seizoen! Lees hier waar je The Last of Us kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van The Last of Us.

7. Lupin, S3 (terugkerend)

Netflix | Gids.tv: ★★★★½

Omar Sy als Assane Diop in 'Lupin' seizoen 3. Bron: Netflix
Het derde seizoen van de Franse hitserie voelt alsof de serie nooit is weggeweest en dat is een groot compliment, vooral omdat de eerste twee seizoenen van een gigantisch hoog niveau zijn. De wraak is zoet: zowel voor Diop als voor zijn tegenstanders. Lees hier waar je Lupin kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Lupin seizoen 3.

6. Oogappels, S5 (terugkerend)

NPO Plus | Gids.tv: ★★★★½

De cast van het eerste seizoen van 'Oogappels'. Bron: BNNVARA
Eigenlijk behoeft deze plaatsing geen verdere uitleg: de winnaar van de Gouden Televizier-Ring, prijzen van de publieke omroep, ga zo maar door: de roem voor Oogappels is niet uit de lucht. En terecht! We hopen dat het echte hoogtepunt nog moet komen, maar dat is knap moeilijk. Lees hier waar je Oogappels kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Oogappels seizoen 5.

5. FERRY: de serie (miniserie)

Netflix | Gids.tv: ★★★★★

Frank Lammers en Yannick van de Velden in 'FERRY: de serie'. Bron: Netflix
Misschien niet per se de allerbeste serie die Netflix dit jaar gekend heeft, maar zeker de meest vermakelijke: FERRY is terug en harder dan ooit. Je wordt direct gegrepen door het verhaal en op een gegeven moment liggen alle kaarten op tafel: kunnen de problemen nog groter? Een serie met een gouden misdaadrand. Lees hier waar je FERRY: de serie kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van FERRY: de serie.

4. Barry, S4 (slot)

HBO Max | Gids.tv: ★★★★★

Bill Hader in 'Barry' seizoen 4. Bron: HBO Max
HBO heeft twee grote series die dit jaar hun slotseizoen hebben beleeft en ze staan alle twee in de top-4 beste series van het jaar, te beginnen met de serie die een nieuwe vorm van tragikomedie heeft gevonden waar je de vingers bij af kunt likken: we gaan Bill Hader als Barry missen. Lees hier waar je Barry kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Barry seizoen 4.

3. Succession, S4 (slot)

HBO Max | Gids.tv: ★★★★★

Jeremy Strong, Brian Cox, Sarah Snook, Keiran Culkin, Luke Mcfarlane e.a. in 'Succession'. Bron: HBO Max
Net als van Barry is ook het vierde seizoen van Succession de laatste uit de reeks. Net als Barry gaan we de familie Roy ook missen, met pijn in ons hart nemen we afscheid van Logan, Shiv, Ken, Roman en alle andere familieleden en vrienden. Ondanks dat we maar weinig sympathieke mensen zijn tegengekomen in de serie, zijn we toch een klein beetje van ze gaan houden. Lees hier waar je Succession kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Succession seizoen 4.

2. Only Murders in the Building, S3 (terugkerend)

Disney+ | Gids.tv: ★★★★★

Meryl Streep in 'Only Murders in the Building' seizoen 3. Bron: Hulu/Disney
HBO heeft een geweldig jaar vol serie afsluitingen, maar de beste series kan je toch echt op Disney+ vinden dit jaar: de nummer 1 is ook daar te zien en deze terugkerende serie weet het geweldige niveau wat ons betreft ook nog steeds vol te houden. Als je Meryl Streep in de gelederen hebt dan is dat ook niet zo heel moeilijk. Lees hier waar je Only Murders in the Building kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Only Murders in the Building seizoen 3.

1. The Bear, S2 (terugkerend)

Disney+ | Gids.tv: ★★★★★

Key art van de serie 'The Bear'. Bron: FX/Disney
Vijf series die we vijf sterren (de maximumscore) hebben gegeven: dat is een hoop, maar meer dan verdiend. De allerbeste van het stel is wat ons betreft toch echt, net als vorig jaar, de stressvolle keuken van The Bear, die net als in het eerste seizoen weer veel mensen bezighield. En wat ons betreft zijn dat er nog steeds niet genoeg: iedereen zou dit moeten zien. Lees hier waar je The Bear kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van The Bear seizoen 2.

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2024! Ook volgend kalenderjaar zal de filmredactie weer velen films en series kijken en de bezoeker voorzien van de beste tips.

Actuele video's

Meer actuele video's