Ontslag Humberto Tan was voor Erland Galjaard moeilijkste gesprek ooit

Ontslag Humberto Tan was voor Erland Galjaard moeilijkste gesprek ooit
Tan moest noodgedwongen stoppen bij RTL Late Night

Nieuws

Oud-RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard vond het ontslaggesprek dat hij met Humberto Tan moest voeren, "één van de moeilijkste gesprekken uit mijn leven". Voor het eerst gaat Galjaard dieper in op de neerwaarste spiraal waar RTL Late Night lange tijd in verstrengeld zat.

'Ik doe het niet!'
"Ik kwam aan in Amsterdam en heb heel even overwogen toen ik daar zat; weet je wat? Ik ga gewoon naar huis!", zo vertelt Galjaard over het ontslaggesprek in de Dummies Podcast van Jordie Warners en Ruben Kooren. "Bekijk het maar. Ik doe het niet. Ik ga niet iemand zijn leven op z'n kop zetten. Dan maar wat minder scoren. We komen er wel weer. En toen kwam hij binnen en ontstond er een goed gesprek."

Erland Galjaard

Humberto
"Humberto heeft het heel lang goed gedaan," geeft Galjaard toe. "Bij de weglopende doelgroep jongere kijkers was hij tot dit jaar vele malen populairder dan Eva Jinek en Jeroen Pauw bij elkaar." Toch ging het steeds minder met Humberto en zijn Late Night. "Uiteindelijk zijn we ingehaald door de realiteit en ging het steeds minder met RTL Late Night." Kijk hier hoe Humberto Tan afscheid neemt in zijn laatste show.

Lees ook: 'Zo zullen we ons Humberto Tans RTL Late Night herinneren'

Dionne Stax
De vermeende affaire die Humberto Tan erop na zou houden met NOS-nieuwslezer Dionne Stax was nu niet bepaald goed voor zijn imago. "De kritiek op Tan was heel naar, persoonlijk en op de man gespeeld", zo vindt Galjaard. Toch was dit niet de enige factor. Eva Jinek deed het namelijk steeds beter. "Ze introduceerde dingen die Humberto nog niet deed of zette in op zaken waar Humberto misschien niet zo goed in was zoals kritischer doorvragen. Toen dat duidelijk werd, zijn we eigenlijk te lang op de oude voet doorgegaan."

Twan Huys
Opvolger Twan Huys staat, met zijn gloednieuwe studio, al klaar om het stokje over te nemen. Ook daar heeft Galjaard het een en ander over gezegd. "Uiteindelijk kwam ik bij Twan Huys uit die mij vorig jaar een keer interviewde. Vervolgens heeft het nog een half jaar geduurd voordat we met Huys rond waren.''

Twan Huys presenteert vanaf september dagelijks RTL Late Night op RTL 4. Tot die tijd zendt de zender elke werkdag om 21.50 uur de talkshow VI Oranje Blijft Thuis uit.

Tags: amsterdam, oranje, nos, uitzending, youtube, ontslag, afscheid, gemist, opvolger, imago, scoren, affaire, eva jinek, tv-programma, show, nieuwslezer, humberto tan, doelgroep, zender, video, rtl, rtl late night, kritiek, warners, dionne stax, erland galjaard, twan huys, jinek, rtl 4, gesprek, late night, vi oranje blijft thuis, vi oranje, studio, jeroen pauw, talkshow

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »